Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Το Βραβείο "Κακό σεξ στη λογοτεχνία 2011" στον σύγχρονο Οιδίποδα


Η ερωτική σκηνή του γιου και της μητέρας στο "Ed King" του David Guterson ήταν και το φαβορί.
Οι κριτές είπαν ότι οι ατάκες, όπως "τα κοσμήματα της οικογένειας", "πίσω πόρτα" και "μπροστινό σαλόνι" κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ανάμεσα στην μητέρα και τον γιο, δεν άφησαν καμιά αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο νικητής του 2011...

Το βραβείο για "Κακό σεξ στη λογοτεχνία" του αγγλικού λογοτεχνικού περιοδικού "Literary Review" είναι, ίσως, ένα από τα πιο διασκεδαστικά βραβεία. Σίγουρα όχι, πάντως, για τον συγγραφέα.
Το βραβείο απονέμεται στον συγγραφέα που έγραψε την χειρότερη περιγραφή της σεξουαλικής πράξης σε βιβλίο τη χρονιά που μας πέρασε. Φέτος μάλιστα το "Literary Review έχει κάνει hashtag στο twitter το bad sex award (#badsexaward). To ίδιo το περιοδικό αλλά και οι αναγνώστες του έχουν κάνει ήδη tweet αποσπάσματα κακού σεξ: "Το κεφάλι της βάρεσε την πόρτα", "Aχ,είσαι καλά;" (Stephen King).

Ο David Guterson δεν πήγε να παραλάβει το "Πόδι στο Γύψο" βραβείο, αλλά έστειλε μήνυμα. "Ο Οιδίποδας είναι ο εφευρέτης του κακού σεξ, οπότε δεν με εκπλήσσει καθόλου η απόφαση" σχολίασε με πολύ χιούμορ.
Ο David Guterson είναι ο συγγραφές του best seller "Snow Falling on Cedars", το οποίο έγινε ταινία το 1999 με πρωταγωνιστές τους Sam Shepard και Ethan Hawke.
Το "Ed King" είναι το πέμπτο μυθιστόρημά του και σε αυτό η τραγωδία του Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος" μεταφέρεται στον 20ό αιώνα, όπου ένα υιοθετημένο αγόρι γίνεται ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες του κόσμου. Στην πορεία σκοτώνει τον πατέρα του και κάνει έρωτα με την μητέρα του.
Από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του ήταν η σκηνή στο "1Q84" του Ιάπωνα Haruki Murakami, όπου ο Tengo λέει: "Ένα φρέσκο αυτί και ένας φρέσκος κόλπος μοιάζουν πάρα πολύ"...

Το λογοτεχνικό βραβείο θεσπίστηκε το 1993 ώστε να αποθαρρύνει  τις αργές και άγευστες πολύ συχνά περιγραφές σεξουαλικών στιγμών στη σύγχρονη λογοτεχνία. Ο Tony Blair, ήταν ο πρώτος που ήταν υποψήφιος όχι για μυθιστόρημα, αλλά για την αυτοβιογραφία του. Είχε γράψει: "Εκείνη την νύχτα της 12ης Μαίου 1994, είχα ανάγκη από την αγάπη που μου έδινε Cherie, εγωιστικά. Την καταβρόχθισα για να μου δώσει δύναμη. Ήμουν ένα ζώο που ακολουθούσε το ένστικτό του...
Ανάμεσα στους υποψήφιους για το ετήσιο bad sex award του Literary Review, βρίσκονταν και ο Ελληνοαυστραλός Χρήστος Τσιόλκας με το "Νεκρή Ευρώπη".
Οι άλλοι υποψήφιοι για το Βραβείο "Κακό σεξ στη λογοτεχνία" 2011 ήταν:

"1Q84" του Haruki Murakami
"On Canaan’s Side" του Sebastian Barry
"The Final Testament of the Holy Bible" του James Frey
"Parallel Stories" του Péter Nádas
"11.22.63" του Stephen King
Ed King by David Guterson
"The Land of Painted Caves" του Jean M Auel
"The Affair" του Lee Child
"Dead Europe" του Christos Tsiolkas
"Outside the Ordinary World" του Dori Ostermiller
"Everything Beautiful Began After" του Simon Van Booy
"The Great Night" του Chris AdrianΤσιόλκας


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: