Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Γυμναστική στην άμμο


Γυμναστική στην άμμο

Χαρείτε τη θάλασσα και φτιάξτε ένα τέλειο σώμα!


Το μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να γίνει ακόμα πιο ευεργετικό για το σώμα αν ασκηθείτε στην άμμο επιλέγοντας το σπορ που σας ταιριάζει περισσότερο.

Beach volley

To beach volley είναι ένα άθλημα-παιχνίδι το οποίο απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Μπορούμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, την αντοχή και την αλτικότητα, ενώ γυμνάζει πολύ καλά χέρια και πόδια. Οι θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μία ώρα παιχνιδιού (ανάλογα με την ένταση) κυμαίνονται από 280-450.

Beach tennis
Όταν ξεκινήσει κανείς το beach tennis, γίνεται τρόπος ζωής και προσφέρει χαρά, ευεξία και σωματική δραστηριότητα. Το πλεονέκτημα του αθλήματος είναι ότι δεν χρειάζεται να οργανώσεις μια ολόκληρη ομάδα, αφού ένας φίλος-αντίπαλος είναι αρκετός. Με μία ώρα άσκησης καίγονται περίπου 400-500 θερμίδες, ανάλογα βέβαια με την ένταση του παιχνιδιού. Είναι αερόβια άσκηση και γυμνάζει πολύ καλά την καρδιαναπνευστική λειτουργία, ενώ βελτιώνει και την αντοχή, εκτονώνει το στρες και ταυτόχρονα διασκεδάζει.

Ποδόσφαιρο στην άμμο
Είναι καθαρά αντρικό σπορ που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γυμνασμένους και... λιγότερο γυμνασμένους. Γυμνάζει πολύ καλά τα πόδια, τους γλουτούς, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους και βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση. Με μία ώρα παιχνιδιού θα καταναλώσετε περίπου 500-600 θερμίδες.

Ρακέτες στην παραλία
Ο πρωταγωνιστής των καλοκαιρινών σπορ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και δεν χρειάζεται να διαθέτετε καλή φυσική κατάσταση για να το ξεκινήσετε, μια και είναι πολύ εύκολη η εκτέλεση της άσκησης. Γυμνάζει τους μυς των κάτω άκρων, ενώ στο άνω μέρος του κορμού γυμνάζει κυρίως την πλευρά του χεριού που χρησιμοποιούμε. Ανάλογα με την ένταση του παιχνιδιού οι θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μισή ώρα είναι 250-350.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για όλα τα σπορ

• Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό όση ώρα κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

• Μην παραλείπετε να φοράτε αντηλιακό.

• Ακολουθήστε το σπορ της αρεσκείας σας. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με περισσότερα από ένα, διότι με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσετε διαφορετικούς μυς κάθε φορά και, το βασικότερο, με διαφορετικό τρόπο.

• Αποφύγετε τα σπορ τις ώρες που ο ήλιος είναι επικίνδυνος. Προτιμήστε τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Μην παραλείπετε τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο.

• Πριν ξεκινήσετε κάποιο σπορ, ελέγξτε προσεκτικά το χώρο εκγύμνασης να είναι καθαρός από σπασμένα γυαλιά ή αιχμηρά αντικείμενα. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

• Προσπαθήστε να μην ενοχλείτε όσους βρίσκονται στην παραλία.

• Αποφύγετε οποιοδήποτε σπορ αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το γεύμα σας. Μην ξεκινάτε την άσκηση χωρίς να έχετε κάνει λίγη προθέρμανση. Μετά το τέλος, μπορείτε να κάνετε λίγες ασκήσεις διατάσεων.

Πηγή: myworld.gr-newsbeast.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: