Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν αστυνομικός»


Μια νέα διάσταση στο μεγαλύτερο αστυνομικό μυστήριο της βικτωριανής Αγγλίας δίνει ένας ερευνητής, ισχυριζόμενος ότι βρήκε την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη,
του θρυλικού δολοφόνου που αναστάτωσε το Λονδίνο στα τέλη του προπερασμένου αιώνα.

Το 1888 ο «Αντεροβγάλτης σκότωσε τουλάχιστον πέντε ιερόδουλες στο Whitechapel του Λονδίνου κόβοντάς τους τον λαιμό, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε τα γεννητικά τους όργανα. Σε μια νύχτα σκότωσε τις δύο από αυτές με διαφορά μερικών λεπτών.

Ο Ισπανός ερευνητής Χοσέ Λουίς Άμπαντ, στο νέο του βιβλίο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» ισχυρίζεται ότι ο πιο διάσημος κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος ήταν ο επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιάρντ Φρέντερικ Αμπερλίν, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο Αμπάντ, ο οποίος είναι και ειδικός γραφολόγος, μελέτησε χειρόγραφα της εποχής και διαπίστωσε – κατά τη γνώμη του – ότι ο γραφικός χαρακτήρας στο ημερολόγιο του Τζακ του Αντεροβγάλτη και του Αμπερλίν ταιριάζουν απόλυτα. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι υπογραφές του Αντεροβγάλτη και του Αμπερλίν είναι ίδιες.

Ο Αμπαντ ξεκίνησε την έρευνά του το 1999 επτά χρόνια μετά την ανακάλυψη του ημερολογίου του δολοφόνου στο Λίβερπουλ. Το ημερολόγιο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 1992 και αποδόθηκε στον Τζέιμς Μέιμπρικ, έμπορο βαμβακιού, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του. Το έγγραφο έγινε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ ερευνητών, ενώ μελετήθηκε σε εξειδικευμένα χημικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί πότε ακριβώς είχε γραφεί.

Οι έρευνες έδειξαν ότι το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν όπως τα μελάνια της εποχής του Αντεροβγάλτη. Έναν χρόνο αργότερα ήρθε στη δημοσιότητα το ρολόι του Μέιμπρικ, στο οποίο κάποιος είχε σκαλίσει «Εγώ είμαι ο Τζακ» καθώς και τα αρχικά των ονομάτων των πέντε ιερόδουλων που έπεσαν θύμα του Αντεροβγάλτη. Νέες μελέτες αυτή τη φορά έδειξαν ότι το σκάλισμα είχε γίνει πριν από αρκετές δεκαετίες.

Από το 1888 μέχρι το 1891 διαπράχτηκαν στην περιοχή του Λονδίνου άλλοι οχτώ φόνοι. Αν και δεν συνδέθηκαν με τους φόνους των πέντε ιερόδουλων, ο θρύλος του «Αντεροβγάλτη» πήρε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: