Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Οι φυσικοί ήχοι μας βοηθούν στο καλό ύπνο


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως για να κοιμηθούμε ευκολότερα, ήταν αρκετό να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να μετρήσουμε … προβατάκια!
Μια νέα βρετανική έρευνα αποδεικνύει πως για να κοιμηθούμε ευκολότερα αρκεί να ακούμε φυσικούς ήχους, ζώων, πουλιών, θάλασσας κ.τ.λ.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 ενήλικων ατόμων, αποκάλυψε πως οι φυσικοί ήχοι μπορούν να βοηθήσουν και να χαλαρώσουν -λίγο πριν τον ύπνο- 1 στα 5 άτομα, σε αντίθεση με την "κλασική" καταμέτρηση προβάτων, που γνωρίζαμε ως σήμερα και μπορούσε να βοηθήσει 1 στα 10 άτομα.

"Με την έρευνα αυτή αποκαλύψαμε πως οι φυσικοί ήχοι μπορούν να αποβάλλουν από το μυαλό μας τις ενοχλητικές σκέψεις και κατά συνέπεια να μας κάνουν να κοιμηθούμε καλυτέρα", τόνισε ο Δρ. Τζων Σνίρσον, πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Ύπνου και σύμβουλος στο Κέντρο Ύπνου στο Νοσοκομείου Papworth της Βρετανίας, στο πρακτορείο Ρόιτερ.

"Το άγχος και η ένταση της ημέρας είναι αρκετά για να φέρουν στο μυαλό μας αρνητικές σκέψεις, σε αντίθεση με το θρόισμα των φύλλων, το φύσημα του ανέμου, το κύμα της θάλασσας, ήχοι οι οποίοι μπορούν να φέρουν στο μυαλό μας αλλαγή ρυθμού, μια κατάσταση δηλαδή που θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή μας και να μας κάνει να χαλαρώσουμε", υποστηρίζει ο Σνίρσον.

"Η συμβουλή μου για να έχει ένας άνθρωπος καλό ύπνο είναι να αποφεύγει την καφεΐνη, να κοιμάται και να ξυπνά την ίδια ώρα και να αποφεύγει τις κοινωνικές πιέσεις. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι οι φυσικοί ήχοι είναι χρήσιμοι για να τους πάρει ευκολότερα ο ύπνος, όμως η μελέτη αυτή χρειάζεται να ερευνηθεί περισσότερο", δήλωσε ο Σνίρσον.

Πηγή: Reuters

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: