Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Βρόμη και χαμομήλι για σπιτικό πίλινγκ



Αν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο και σπιτικό πίλινγκ προτείνουμε αυτό με βρώμη και χαμομήλι. Είναι ιδανικό για ξηρά, ευαίσθητα και λεπτά δέρματα.


Θα χρειαστείτε:

8 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
8 κ.σ. άνθη σαμπούκου (κουφοξυλιά)
1 κ.σ. αλεύρι βρώμης
2 κ.σ. εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας
2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

Τρόπος παρασκευής

Φτιάξε ένα αφέψημα με χαμομήλι και σαμπούκο (4 κουταλιές της σούπας από το καθένα σε 2 φλιτζάνια νερό). Σκέπασε με ένα πιατάκι και άφησέ το να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας το γουδί, χτύπησε τα βότανα (τις υπόλοιπες 4 κουταλιές), μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το αλεύρι βρώμης. Ξαναχτύπησε μέχρι να γίνει σκόνη. Κατόπιν, ρίξε το χυμό καλέντουλας και το γιαούρτι και ανακάτεψε. Τέλος, πρόσθεσε αφέψημα (αρκεί να το έχεις σουρώσει) μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής λεπτόρρευστη πάστα.

Γιατί σε ωφελούν
Το χαμομήλι και η καλέντουλα έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και ο σαμπούκος καθαριστικές και μαλακτικές, λόγω των βλεννωδών ουσιών αλλά και της βιταμίνης C που περιέχει. Τέλος, το αλεύρι και το γιαούρτι διακρίνονται για τις θρεπτικές και μαλακτικές ιδιότητές τους.

Τρόπος χρήσης
Σε καθαρό πρόσωπο άπλωσε –και ταυτόχρονα τρίψε απαλά και χωρίς μεγάλη πίεση– το μείγμα σε λαιμό και πρόσωπο και όχι γύρω από τα μάτια. Άφησε για 5 λεπτά και μετά ξέβγαλε με σφουγγαράκι που έχεις βουτήξει προηγουμένως σε χλιαρό νερό, χωρίς να το έχεις στύψει. Επανάλαβε, αν χρειαστεί, και ξέπλυνε το πρόσωπό σου με νερό.

Χρήσιμη συμβουλή: Εάν έχεις πολύ λεπτή επιδερμίδα, δε συνιστάται να κάνεις πίλινγκ παραπάνω από δύο φορές το μήνα. Για να βοηθήσεις τη γρήγορη ανάπλαση της επιδερμίδας σου μπορεί να ρίξεις, αν θέλεις, στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας σκόνη από μαγιά.



Πηγή: Shape.gr-newsbomb.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: