Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Μάτια: Αντιμετωπίστε τα πρώτα σημάδια γήρανσης


Μάτια: Αντιμετωπίστε τα πρώτα σημάδια γήρανσης

Τo πιο δυνατό όπλο στη φαρέτρα της γυναικείας γοητείας είναι αναμφισβήτητα τα μάτια. Τι γίνεται όμως όταν ο «καθρέφτης της ψυχής μας» αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια γήρανσης; Νέες κρέμες ματιών, έξυπνα προϊόντα και εξελιγμένες τεχνικές κοσμετολογίας θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να αναγεννηθείτε.


Ερευνες έχουν αποδείξει πως το πρώτο σημείο στο πρόσωπο της γυναίκας όπου εμφανίζονται τα σημάδια του χρόνου είναι τα μάτια. Μικρές ρυτίδες, γνωστές ως «το πόδι της χήνας», δημιουργούνται αλλοιώνοντας το σέξι βλέμμα μας. Παράλληλα, σακούλες και μαύροι κύκλοι υποδηλώνουν την κούραση που καθημερινά νιώθουμε λόγω του έντονου τρόπου ζωής στις σύγχρονες πόλεις.

Είναι σαν να κάνουμε τα πάντα για να επιβαρύνουμε τα μάτια μας: περνάμε αρκετό χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή, διαβάζουμε και γράφουμε στη δουλειά, βρισκόμαστε εκτεθειμένες στον ήλιο και στη ρύπανση, κοιμόμαστε λίγο και τρεφόμαστε ανθυγιεινά. Επιπλέον «βαραίνουμε» καθημερινά τα μάτια μας με το μακιγιάζ. Ομως ακόμη και η αλλαγή του καιρού μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια, το ίδιο και οι εποχικές αλλεργίες.


Σαν τα μάτια μας
Ανεξαρτήτως όλων αυτών, η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, ενώ καθώς περνούν τα χρόνια η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου μειώνεται και το δέρμα εκεί γίνεται πιο λεπτό και τα αγγεία πιο εμφανή. Γι’ αυτό και μια ειδική περιποίηση κρίνεται αναγκαία, η οποία μαζί με μερικές ασκήσεις, θα τα ανακουφίσει και θα τους ξαναδώσει τη χαμένη ζωντάνια τους.

Το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι πολύ συχνά οι κύριοι παράγοντες για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, στη δημιουργία τους συντελεί και η έλλειψη ύπνου. Για τους μαύρους κύκλους μπορεί να ευθύνονται η κληρονομικότητα αλλά και κακές συνήθειες, όππως η κατανάλωση junk food και το κάπνισμα, ενώ η ύπαρξή τους συνδέεται και με ορμονικές διαταραχές και παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.


Οι σωστές κινήσεις

Μια καλή ενυδατική κρέμα, ειδικά σχεδιασμένη για την περιοχή των ματιών, είναι η πρώτη κίνηση την οποία μια γυναίκα πρέπει να κάνει αφότου σβήσει τα είκοσι πέντε κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της. Ετσι θα προλάβει τα πρώτα σημάδια γήρανσης και θα ξεκινήσει τη μάχη με τον χρόνο έχοντας αβαντάζ. Ομως σε κάθε ηλικία η κατάλληλη κρέμα ματιών θα βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος. Παράλληλα, η χρήση όλον τον χρόνο μιας αντηλιακής κρέμας, αλλά και ένα ζευγάρι γυαλιά θα σας προστατεύσουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Αν θέλετε να μειώσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, αποφύγετε την κατανάλωση πικάντικων φαγητών, περιορίστε το αλάτι και το αλκοόλ, αυξήστε την κατανάλωση νερού, φρούτων και λαχανικών.

Κάθε βράδυ μετά το ντεμακιγιάζ και κάθε πρωί που ξυπνάτε, καλό είναι να πλένετε το πρόσωπό σας με πολύ κρύο νερό ώστε να τονώνεται η επιδερμίδα και να διώχνετε το πρήξιμο από τα μάτια. Για τις σακούλες, ιδανικές είναι οι κομπρέσες με σακουλάκια μαύρου τσαγιού, τα οποία θα αφήσετε πάνω στα μάτια σας για περίπου δέκα λεπτά. Το καλοκαίρι, δύο φέτες αγγουριού πάνω στα κλειστά βλέφαρα για δύο τρία λεπτά, θα σας δροσίσουν και θα απομακρύνουν το πρήξιμο.

Η καφεΐνη προκαλεί κατακράτηση, το ίδιο και το αλάτι. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να μην πίνετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και να περιορίσετε στο ελάχιστο το αλάτι. Αντίθετα, αν καταναλώνετε περισσότερα από οκτώ ποτήρια νερό, θα προσφέρετε στο δέρμα σας -και κατά συνέπεια και στην περιοχή γύρω από τα μάτια- την απαραίτητη ενυδάτωση με αποτέλεσμα μια πιο λαμπερή όψη. Επιπλέον, στο γραφείο μην ξεχνάτε να κάνετε μικρά διαλείμματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ξεκουράσετε τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή. Χαζέψτε για λίγο έξω από το παράθυρο, κλείστε τα μάτια ή κάντε ένα μίνι μασάζ χρησιμοποιώντας ένα προϊόν roll-on που καλό είναι να έχετε πάντα στην τσάντα σας.


Ποια κρέμα να διαλέξω;

Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί και να διαλέξετε μια κρέμα κατάλληλη για την ηλικία σας. Οι ερευνητές στα εργαστήρια των μεγάλων εταιρειών ομορφιάς λανσάρουν διαρκώς νέα, άκρως προηγμένα προϊόντα που υπόσχονται να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα. Αναζητήστε στα συστατικά της κρέμας σας βιταμίνες και φυτικά έλαια που θρέφουν την περιοχή των ματιών. Αν θέλετε σύσφιξη, η καφεΐνη, η ρετινόλη, τα υδροξυοξέα, τα πεπτίδια και η βιταμίνη C είναι ιδανικά. Για πιο άμεσα αποτελέσματα είναι προτιμότερο να αναζητήσετε ένα προϊόν σε μορφή τζελ. Ειδικά το καλοκαίρι θα δροσίζει τα μάτια σας και δεν θα τα βαρύνει. Ομως πριν αγοράσετε οποιαδήποτε κρέμα, ζητήστε από την ειδικό να σας κάνει μια δωρεάν εφαρμογή, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα σας προκαλέσει ερεθισμούς.


Εφαρμογή με το... γάντι!

Το κλειδί για μια πετυχημένη αγωγή είναι φυσικά να χρησιμοποιείτε το προϊόν συστηματικά, ακολουθώντας τις συμβουλές του ειδικού. Εκείνος θα σας προτείνει κάποιες κινήσεις που θα τονώσουν την περιοχή και θα βοηθήσουν τα συστατικά της περιποίησης να διεισδύσουν ακόμη βαθύτερα. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα παρά μόνο δύο μικρές σταγόνες, μία για κάθε μάτι. Με τις άκρες των δαχτύλων σας «ταμπονάρετε» την κρέμα και σε καμία περίπτωση μην τρίψετε τα μάτια σας. Απλώστε την κρέμα χαμηλά και όχι κοντά στα βλέφαρα ώστε να αποφύγετε την επαφή με την κόρη του ματιού, που ίσως προκαλέσει ερεθισμό. Ξεκινήστε την εφαρμογή από την εξωτερική γωνία του ματιού και τελειώστε περίπου στη μέση. Δεν χρειάζεται να επιμείνετε παραπάνω. Το προϊόν θα απλωθεί μόνο του όταν απορροφηθεί.

Η πιο σύγχρονη πρόταση της κοσμετολογίας είναι τα roll-on. Πρόκειται για ένα… gadget που θυμίζει μαρκαδόρο, αλλά διαθέτει μια μεταλλική μπίλια η οποία κάνει μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια και παράλληλα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση. Στο εμπόριο θα βρείτε μια ευρεία γκάμα επιλογών για όλα τα βαλάντια. Προτιμήστε τα!


Ωρα για καμουφλάζ

Φυσικά, δεν είναι πάντα εφικτό να διώξουμε για οριστικά τους μαύρους κύκλους και να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες! Ομως σίγουρα υπάρχει ένας τρόπος να χαρίσουμε λάμψη στο βλέμμα μας και αυτός δεν είναι άλλος από τα κονσίλερ. Είτε προτιμάτε ένα υγρό προϊόν σε μπουκαλάκι είτε ένα σε μορφή στυλό, το πιο σημαντικό είναι να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση. Προτιμήστε να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας και καθώς διαλέγετε, δοκιμάστε το στα μάτια σας για να σιγουρευτείτε για το χρώμα και όχι στο χέρι σας! Χρησιμοποιήστε το ακόμη και όταν δεν φοράτε μέικ-απ για να δώσετε άμεσα λάμψη στο βλέμμα σας. Εκτός από το κάτω μέρος, απλώστε και μια μικρή ποσότητα στην εσωτερική κόγχη ώστε να φωτίσετε ακόμη περισσότερο τα μάτια σας.


Ασκηση ενάντια στις ρυτίδες

Με τους δείκτες πιέστε ελαφρά την κόγχη των ματιών, αναπνέοντας ταυτόχρονα αργά από τη μύτη επτά φορές. Συνεχίστε πιέζοντας και σπρώχνοντας ελαφρώς το δέρμα κάτω από τα φρύδια με όλα τα δάχτυλα από μέσα προς τα έξω επτά φορές. Τελειώστε κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στις άκρες των ματιών.


Σβήστε τους μαύρους κύκλους

Το αγγειακό δίκτυο δημιουργεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, λεπτό και διάφανο. Κύρια αίτια του φαινομένου είναι η κληρονομικότητα, η αϋπνία, η κούραση, αλλά και η αναιμία, η κακή διατροφή και οι αλλεργίες. Για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους, εκτός από ύπνο, σωστή διατροφή και πολύ νερό θα χρειαστείτε και μια κρέμα με βιταμίνη Κ που θα αυξήσει τη μικροκυκλοφορία στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ακόμη, μια επίσκεψη στον ειδικό για μια μεσοθεραπεία θα βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη του προβλήματος. Το υαλουρονικό οξύ θα αυξήσει το πάχος του δέρματος και θα προκαλέσει επιπλέον παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αν παράλληλα με τους μαύρους κύκλους σας απασχολούν και οι σακούλες, τότε η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που θα αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα.
Πηγη:Espressonews.gr-ourlife.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: