Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Προσοχή στις μυκητιάσεις του καλοκαιριού!


Οι μυκητιάσεις είναι πολύ συχνές τους θερινούς μήνες, αφού πολλοί μύκητες ευνοούνται από τη ζέστη και την υγρασία. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να προλάβει κανείς την ανάπτυξή τους,
λαμβάνοντας ορισμένα προληπτικά μέτρα.

Συνήθως το καλοκαίρι οι μύκητες αναπτύσσονται στα πόδια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι περπατούν ξυπόλυτοι στο έδαφος κυρίως γύρω από πισίνες. Οι μυκητιάσεις των ποδιών εκδηλώνονται με κοκκινίλα και φαγούρα ανάμεσα στα δάκτυλα, η θεραπεία τους δεν είναι ιδιαίτερη επίπονη, αλλά είναι μια επιπλέον έγνοια για μια ή δυο εβδομάδες.

Σωστό είναι, σε αυτές τις περιπτώσεις να μην αποχωριζόμαστε τις σαγιονάρες μας , και ντους -ειδικά τα μικρά παιδιά- να μην τις ανταλλάσσουν μεταξύ τους.

Η μυκητίαση, που χρήζει της πιο επίμοχθης διαδικασίας για να αντιμετωπιστεί, είναι η ονυχομυκητίαση. Περίπου τρεις μήνες απαιτούνται για να απαλλαγεί κάποιος από το 'βραχνά' της μυκητίασης των νυχιών.

Το νύχι, λόγω υπερκεράτωσης, παχαίνει υπονύχια και τις περισσότερες φορές γίνεται σκουρόχρωμο. Γενικότερα, για τις μυκητιάσεις των χεριών είναι απαραίτητη η συστηματική φροντίδα.

Στο σώμα, μια μυκητίαση που παρατηρείται συχνά είναι η ποικιλόχρους πιτυρίαση.

Η μυκητίαση αυτή σπάνια μπορεί να μεταδοθεί. Οφείλεται σε έναν μύκητα που υπάρχει υπό φυσιολογικές συνθήκες στο σώμα μας και η ανάπτυξή του ευνοείται το καλοκαίρι. Κάποια ένζυμα βλάπτουν τη μελανίνη και παρατηρείται μια δυσχρωμία στην περιοχή. Αυτό θεραπεύεται με μια λοσιόν. Αν ένα άτομο, πάντως, έχει την προδιάθεση και το παθαίνει συχνά, καλό είναι να ακολουθεί μια προληπτική αγωγή.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: