Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πώς να αγοράσετε γυαλιά ηλίου


sunglasses-386

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο «αξεσουάρ» για την προστασία της υγείας των µατιών µας. Αρκεί να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.


Η µακροχρόνια ή/και έντονη έκθεση στον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία UVA, UVB, UVC µπορεί να προκαλέσει από απλές ενοχλήσεις µέχρι σοβαρά προβλήµατα στα µάτια. Κατά συνέπεια η χρήση των γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητη. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, διαφορετικά όχι µόνο δεν θα παρέχουν προστασία, αλλά είναι πιθανό να επιβαρύνουν ακόµα περισσότερο την κατάσταση.

Σχήµα και χρώµα
Το σχήµα των γυαλιών θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει όλο το µάτι και να αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερο φως να φτάσει σε αυτό από το πλάι. Επίσης είναι σηµαντικό ο σκελετός να είναι ελαφρύς και άνετος. Έχετε υπόψη σας ότι η σκουρότητα του φακού δεν είναι ενδεικτική για την προστασία που παρέχει.

Σηµεία πώλησης
Είναι απαραίτητο τα γυαλιά ηλίου να τα προµηθεύεστε από καταστήµατα οπτικών προκειµένου να εξασφαλίσετε τη ζητούµενη ποιότητα και ασφάλεια. Σε καµία περίπτωση µην αγοράζετε γυαλιά ηλίου από πλανόδιους και µικροπωλητές, γιατί µπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία των µατιών σας.

Η ειδική σήµανση
Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες. Γι’ αυτό, πριν από την αγορά τους, πρέπει να ελέγχετε αν πάνω στο φακό υπάρχει αυτοκόλλητο ή ξεχωριστό ενηµερωτικό µικρό φυλλάδιο µε την ένδειξη UVA, UVB, η οποία εγγυάται και την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σε περίπτωση που τα γυαλιά δεν παρέχουν προστασία από αυτήν είναι επικίνδυνα, καθώς λόγω της σκουρότητας του φακού η κόρη του µατιού διαστέλλεται και περνάει περισσότερο φως, κάτι που µε την πάροδο του χρόνου µπορεί να δηµιουργήσει σοβαρές βλάβες.

Μάθετε ότι
Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να τα φοράµε κάθε φορά που εκτιθέµεθα στον ήλιο, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το καλοκαίρι ωστόσο τις ώρες 10.00 π.µ. - 4.00 µ.µ. καλό είναι να χρησιµοποιούνται και στη σκιά. Απαραίτητη είναι η χρήση τους σε συγκεκριµένες δραστηριότητες, όπως το solarium, η υπαίθρια εργασία, τα σπορ, ενώ σε περιβάλλον µε χιόνι, άµµο ή λευκές επιφάνειες που αντανακλούν την ακτινοβολία πρέπει να χρησιµοποιούνται ακόµα και όταν υπάρχει ελαφριά συννεφιά.
Πηγη:myworld.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: