Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Πώς να βάψετε σωστά και τέλεια τον τοίχο σας



Θα χρειαστείτε: τοίχο, ρολό βαψίματος, βούρτσες βαψίματος, δοχείο, σφουγγάρι, νερό, υγρό για πιάτα, αδιάβροχη ταινία.


Ναι, βεβαίως, μπορείτε να εναποθέσετε τον τοίχο σας στους ειδικούς και να τους βρείτε έτοιμους φρεσκαρισμένους και λαμπερούς. Αλλά με μια μικρή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για μια δουλειά που κοστίζει αρκετά για να γίνει και δεν είναι και τόσο δύσκολη -ούτε τόσο χρονοβόρα όσο φαντάζεστε- για να μην αναλάβετε να την κάνετε μόνες σας. Τα βήματα είναι απλά.

1. Καθαρίστε τον τοίχο
Βουτήξτε ένα απορροφητικό σφουγγάρι σε νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγες σταγόνες υγρού πλυσίματος πιάτων και αφαιρέσετε από τους τοίχους σκόνη, βρωμιές και λίπη.

2. Κολλήστε την ταινία
Χρησιμοποιήστε ταινία αδιάβροχη για να καλύψετε τα σημεία στα οποία δε θέλετε να πάει η μπογιά όπως π.χ. στις κάσες της πόρτας, σε πόμολα, στο πάτωμα, στα παράθυρα κλπ. Η εξωτερική πλευρά της ταινίας πρέπει να τελειώνει ακριβώς (αλλά ακριβώς όμως) στο σημείο μέχρι το οποίο θέλετε να βάψετε τον τοίχο. Δεν πειράζει αν περάσετε από πάνω της το ρολό ή τη βούρτσα σας (γι αυτό άλλωστε πρέπει να είναι οπωσδήποτε αδιάβροχη) αλλά να θυμάστε πως κάτω από την ταινία ο τοίχος θα μείνει άβαφος.

3. Βάλτε τη μπογιά στο δοχείο
Το ειδικό επικλινές δοχείο που έχετε προμηθευτεί από χρωματοπωλείο. Ρίξτε τόση ποσότητα ώστε να γεμίσει η πλευρά που έχει βάθος ώστε να στραγγίζετε τη βούρτσα ή το ρολό στο επικλινές μέρος του (αυτόν ακριβώς το ρόλο έχει).

4. Απλώστε τη μπογιά στον τοίχο
Βουτήξτε το ρολό στο δοχείο κυλώντας το μπρος πίσω και ειδικά στο επικλινές μέρος του δοχείου ώστε να φύγει η περιττή μπογιά για να μη στάξει. Βεβαιωθείτε πως το ρολό έχει βραχεί ομοιόμορφα με μπογιά και ξαναβουτήξτε όσες φορές χρειαστεί για να το επιτύχετε αυτό.

5. Βάψτε τον τοίχο
Με κινήσεις σε μορφή W απλώστε από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω τη μπογιά με συνεχόμενες κινήσεις στον τοίχο και χωρίς να σηκώνετε το ρολό καθόλου. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσετε. Επαναλάβετε με δεύτερο στρώμα αφού στεγνώσει, αν χρειάζεται.

6. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για τα τελειώματα του τοίχου
Με τον ίδιο τρόπο όπως κάνατε και με το ρολό βουτήξτε τη βούρτσα στο δοχείο και γεμίστε το με μπογιά -να μη στάζει όμως- και δουλέψτε το τελείωμα του τοίχου, εκεί που συναντιέται με την ταινία.

7. Αφαιρέστε την ταινία
Ξεφλουδίστε προσεκτικά την ταινία ενώ ο τοίχος είναι ακόμα νωπός για να αποφύγετε το να τραβήξετε στεγνωμένη μπογιά μαζί της και απολαύστε το αποτέλεσμα.

Πηγή: queen.gr-newsbomb.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: