Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λιγότερες οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα


Στην «ΕΕ των 27», "το 2010 ήταν χρονιά ανάκαμψης για τα τουριστικά καταλύματα", καθώς μετά από δύο χρόνια ύφεσης, οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 2,8%.


Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι διανυκτερεύσεις το 2010 σημείωσαν μείωση κατά 2,3% σε σχέση με το 2009. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αυτό οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση από Έλληνες κατοίκους (-10,8%) και όχι από ξένους τουρίστες (που αυξήθηκαν κατά 0,8%).

Από τις 62,7 εκατ. διανυκτερεύσεις, 16,4 εκατ. πραγματοποιήθηκαν από κατοίκους της Ελλάδας και 46,3 εκατ. διανυκτερεύσεις από ξένους. Μάλιστα η μεγαλύτερη μείωση στα ξενοδοχεία της Ελλάδας (-5,6%) καταγράφηκε την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2010, έναντι μείωσης 1,8%, την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος στο Ηράκλειο της Κρήτης το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε να διαθέσει αντίστοιχα κονδύλια με τον προϋπολογισμό του 2010 για την προβολή της χώρας και την τρέχουσα τουριστική σεζόν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην έναρξη διαβούλευσης από πλευράς υπουργείου για την αναθεώρηση του συστήματος κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: