Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τέταρτη μέρα ταραχών στο Ομάν


Ο στρατός του Ομάν πυροβόλησε σήμερα στον αέρα προσπαθώντας να διαλύσει τα πλήθη, που διαδηλώνουν για τέταρτη μέρα στην πόλη Σοχάρ
ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δουλειά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Το πλήθος στη συνέχεια ξανασυγκεντρώθηκε κοντά στο λιμάνι, σύμφωνα πάντα με τους διαδηλωτές, ενώ ο στρατός αποσύρθηκε.

Μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και στρατού η κυκλοφορία στη Σοχάρ αποκατάσταθηκε παρά την παρουσία περίπου 150 διαδηλωτών στο λιμάνι. Εχθές, δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης , αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες μέσα από το αστυνομικό τμήμα έρριχναν εναντίον τους δακρυγόνα. Άνδρες και γυναίκες λεηλάτησαν ένα φλεγόμενο σουπερμάρκετ ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σε δύο κρατικά κτήρια .

Ο στρατός του Ομάν είχε αναπτυχθεί εδώ και μερικές ημέρες στην πόλη, όμως μέχρι σήμερα δεν είχε επέμβει για να διαλύσει τις διαδηλώσεις. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις των τριών τελευταίων ημερών ξεπερνούν τους έξι .

Ο σουλτάνος Καμπούς μπιν Σαΐντ,σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τους διαδηλωτές υποσχέθηκε την Κυριακή τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας ύψους 390 δολαρίων το μήνα, ενώ δήλωσε ότι εξετάζει την ενίσχυση των εξουσιών του συμβουλευτικού συμβουλίου.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: