Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γιάννης & Παναγιώτης Λουκάκος: Οικογενειακή Υπόθεση

Ο 37χρονος Γιάννης και ο 33χρονος Παναγιώτης μιλούν στο People




Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου πάνω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι, εκεί όπου βρίσκεται το Ψωμί κι Aλάτι, ο ουρανός ήταν γκρι, ενώ οι πρώτες παγωμένες σταγόνες της βροχής άρχισαν να πέφτουν, ενοχλώντας τα περιστέρια που είχαν κουρνιάσει στα κεραμίδια του τρούλου, τη στιγμή που οι περαστικοί αγκάλιαζαν πιο σφιxτά τα μπουφάν και τα κασκόλ τους. «Αυτό ήταν που μπήκε η άνοιξη; Μάρτης- γδάρτης!» λέει ο Παναγιώτης Λουκάκος, 33, καθώς υποδέχεται την ομάδα του PEOPLE στο κτίριο με τον αριθμό 8.


Έπειτα από δεκαπέντε λεπτά αναμονής, ακούγονται τα βαριά βήματα από την εσωτερική σκάλα του
καταστήματος. «Ανεβαίνει ο μεγάλος!» λέει ο Παναγιώτης για τον αδελφό του, γελώντας δυνατά. Φορώντας σκούρο τζιν, αθλητικά παπούτσια, ριγέ πουκάμισο και ένα πορτοκαλί πουλόβερ, ο Γιάννης Λουκάκος χαμογελάει σε όλους. Κάτι που έκανε σπάνια μέσα από το Master Chef. «Εκεί ήταν η δουλειά μου. Έπρεπε να κρίνω αυστηρά και με σωστά κριτήρια τους παίκτες, χωρίς πολλά και περιττά λόγια» εξηγεί στο PEOPLE ο κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής, ενώ ο Παναγιώτης συμπληρώνει: «Και στη ζωή του ο Γιάννης έτσι είναι. Αποφεύγει τα πολλά λόγια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απόμακρος ή σνομπ». «Ούτε και ντροπαλός, όπως μου έχουν χρεώσει κάποιοι» προσθέτει ο Γιάννης. Ο ίδιος από τότε που ακόμη ήταν μικρό παιδί είχε καταλάβει πως η μεγάλη του αγάπη είναι η μαγειρική. Στα 15 του, μέσα στη μεγάλη κουζίνα του σπιτιού του, προσπαθούσε να φτιάξει το πρώτο του φαγητό. «Θυμάμαι πως έκανα μια μηλόπιτα και, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να την είχα πετύχει κιόλας. Τουλάχιστον όσοι τη δοκίμασαν τους άρεσε».

Τα πρώτα του ερεθίσματα πάνω στη μαγειρική τα πήρε από τη μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του σπιτιού. «Οι περισσότεροι ξεκινάμε βλέποντας τη μητέρα μας να μαγειρεύει. Ωστόσο, οι δικοί μου πίστευαν πως αυτός ο κλάδος δεν θα ήταν κερδοφόρος, κι έτσι στα 18 μου χρόνια, αμέσως μετά το σχολείο, έφυγα στην Αμερική για σπουδές. Πήγα στην Πενσιλβανία, εγκαταστάθηκα στο σπίτι ενός θείου μου και ξεκίνησα να σπουδάζω μηχανικός. Δύσκολη περίοδος. Η προσαρμογή σε μια άλλη χώρα, με εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας, με ταλαιπώρησε μέχρι να τη συνηθίσω». Ο Γιάννης δεν θα μείνει για πολύ στην Αμερική. Τουλάχιστον, όχι όσο υπολογίζει ο ίδιος. Έπειτα από
τρία χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα και γράφεται σε μια σχολή μαγειρικής. «Αυτό ήθελα να κάνω και δεν υπήρχε λόγος να κοροϊδεύω ούτε τον εαυτό μου ούτε τους δικούς μου ανθρώπους» λέει στο PEOPLE.




πηγή:stylista.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: