Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Οι μαρέγκες του Alber Elbaz

Φτιάξε τη συνταγή!




Πριν από λίγο καιρό το διάσημο πολυκατάστημα Selfridges στο Λονδίνο, με αφορμή τα 10α γενέθλια του περιοδικού “Another” φιλοξένησε μια συλλογή από τούρτες που σχεδίασαν για την περίσταση οι καλύτεροι designers του κόσμου- μεταξύ αυτών ήταν και ο Alber Elbaz.



Σήμερα, η διάσημη εταιρεία Bompass & Parr που ανέλαβε να δημιουργήσει την τούρτα την οποία είχε ζωγραφίσει στο χαρτί ο διάσημος σχεδιαστής, αποκαλύπτει τα μυστικά της κατασκευής, και μοιράζεται τη συνταγή.

«Η τούρτα του οίκου Lanvin έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βγει μέσα από αυτήν. Αυτό δημιουργούσε προβλήματα στη δομή, την ισορροπία αλλά και τη σταθερότητα των υλικών. Συνειδητοποιήσαμε λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε μια συνταγή η οποία θα είναι εύκολη στην κατασκευή, σχετικά ελαφριά, και η οποία θα διαρκούσε τις ημέρες της έκθεσης. Μετά από σκέψη, αποφασίσαμε ότι οι μαρέγκες θ’αποτελούσαν το κλειδί της όλης κατασκευής». Στην original συνταγή χρησιμοποιήθηκαν μαρέγκες αρκετές για 33,000 ανθρώπους, ¼ του τόνου ζάχαρη άχνη και ¼ του τόνου κρυσταλλική ζάχαρη.

Τώρα, εάν θέλεις και εσύ στο σπίτι να ετοιμάσεις τη συνταγή, για 20 άτομα, κράτα σημειώσεις: Θα χρειαστείς, 5 ασπράδια αυγών, 150 γρ. ζάχαρη άχνη και 150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική. Ανακατεύεις τα υλικά σε ένα μπολ, και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνεις το περιεχόμενο στο ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχεις απλώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνεις στους 110 βαθμούς Κελσίου για περίπου μιάμιση ώρα, et voila! Eχεις τις μαρέγκες του Elbaz!



πηγή:stylista.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: