Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τα 23 μέτρα έφθασε το τσουνάμι στην Ιαπωνία



Σε ύψος 23 μέτρων έφτασε το τσουνάμι που κατέστρεψε τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.


Σε ύψος 23 μέτρων έφθασε το τσουνάμι που κατέστρεψε τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Η μέτρηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε από το Ινστιτούτο Έρευνας για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ιαπωνίας στο Οφουνάτο, στο νομό της Ιβάτε, όπου το τσουνάμι που έσβησε από το χάρτη ολόκληρες παραλιακές πόλεις.

Η μελέτη του Ινστιτούτου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή χάρη σε ένα δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης GPS και άλλα όργανα μέτρησης, προσθέτει η Yomiuri Shimbun. Η Αρχή γαιοδιαστημικών πληροφοριών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα πλημμύρισαν από το τσουνάμι. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, αναφέρει η Αρχή αυτή, διότι έχει ακόμα να κάνει μια ανάλυση των αεροφωτογραφιών του 20% των πληγεισών περιοχών.

Το υψηλότερο τσουνάμι που προκλήθηκε ποτέ στην Ιαπωνία, μετά από έναν σεισμό, μετρήθηκε στα 38,2 μέτρα το 1896.
Πηγη:e-go.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: