Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφιακή επανάσταση με 17,7 megapixels


Η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, που έχει αποδείξει την αξιοπιστία της στο παρελθόν και με το άρθρο για το PSP2, έρχεται τώρα να υποστηρίξει πως η Sony
κατάφερε να αναπτύξει τη νέα γενιά αισθητήρων που θα δούμε σε πολλά smartphones, η οποία θα φτάνει την ανάλυση των 17,7 MP.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, η νέα τεχνολογία επιτρέπει τη ταυτόχρονη μετατροπή πολλών pixel σε σήματα, το οποίο ως αποτέλεσμα επιτυγχάνει μείωση του χρόνου συμπίεσης κατά 75% σε σχέση με τους αισθητήρες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η επεξεργαστική ταχύτητα του νέου αισθητήρα φτάνει τα 34,8 Gbps (5x η ταχύτητα των προηγούμενων) και μπορεί να τραβάει HD video στα 120 fps με ανάλυση 17,7 MP. Παρόλο που οι επιδόσεις παρουσιάζονται κατά πολύ αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν, οι άνθρωποι της Sony κατάφεραν να κρατήσουν την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα, σχεδιάζοντας από την αρχή τα κυκλώματα του αισθητήρα.

Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία σε smartphones και σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα που θέλει να ακολουθήσει η εταιρεία.

Τον Δεκέμβριο η Sony ακούστηκε πως σκοπεύει να επενδύσει $1,2 δις στην παραγωγή αισθητήρων για φωτογραφικές μηχανές, σε μία αγορά που η ιαπωνική εταιρεία κατέχει ήδη το 70%.

ΠΗΓΗ: AWAY.GR
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: