Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ιμπρεσιονισμός και μοντερνισμός στον Sotheby's


Ο μοναδικός Πάμπλο Πικάσο , ο υπερρεαλιστής Χουάν Μιρό και ο σουρεαλιστής Ρενέ Μαγκρίτ είναι λίγα μόνο από τα ονόματα μεγάλων καλλιτεχνών της μοντέρνας ζωφραφικής, που έργα τους θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο, στις 8 Φεβρουαρίου


Το κεντρικό έργο της δημοπρασίας είναι "Η ανάγνωση" του Πικάσο (κατ' εκτίμηση 12 έως 18 εκατομμύρια στερλίνες), με μοντέλο τη νεαρή ερωμένη του Μαρί-Τερέζ Ουολτέρ.



Την ίδια περίοδο, ο ζωγράφος ήταν παντρεμένος με την χορεύτρια Όλγκα Χαχλόβα, της οποίας ένα πορτραίτο θα δημοπρατηθεί επίσης, το οποίο εκτιμάται στο 1.300.000-1.800.000 στερλίνες.



 Το "πορτρέτο δύο γυναικών, με κόκκινη και ροζ μπλούζα" του Ρενουάρ, παρουσιάζει μια άλλη "ανάγνωση' από αυτήν του Πικάσσο. Ο ρομαντικός πίνακας του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου εκτιμάται στα 2 με 3 εκατομύρια στερλίνες.
  

Η πώληση ενός από τα πολλά έργα που ο Μονέ ζωγράφισε στη φύση στο Αρζαντέιγ με τίτλο "αργά το απόγευμα" , είναι ένα ακόμα αριστούργημα του ιμπρεσσιονισμού που θα δημοπρατηθεί.
 


Ο Πολ Σινιάκ με το έργο "χαιρετισμός" και o Εντουάρ Μανέ με τη "νεαρή γυμνή κοπέλα" συμπληρώνουν την ιμπρεσσιονιστική παλέτα της πώλησης. Το ρεύμα του σουρρεαλισμού εκπροσωπείται επάξια από την  "Τζοκόντα" του Μαγκρίτ  και τη "Γυναίκα" του Χουάν Μιρό, ενώ ο Βασίλυ Καντίνσκυ με τα "Σκοτεινά σημεία" και ο ο Τανγκί με το έργο "Lumen"αποτελούν δυναμικές παρουσίες στην δημοπρασία.

Ακόμα και αν οι τιμές πώλησης των έργων φαίνονται απλησίαστες στο ευρύ κοινό, όλοι όσοι θα βρίσκονται στον Λονδίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά όλα τα αριστουργήματα της εξαιρετικής δημοπρασίας αφού, η γκαλερί του οίκου Sotheby's θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό την 1η Φεβρουαρίου. 


Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: