Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η δίαιτα των εγκύων μειώνει το IQ των μωρών


Τα τελευταία χρόνια η γυναίκα προσέχει ιδιαίτερα την εξωτερική της εμφάνιση με αποτέλεσμα να επιλέγει ακόμη και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να κάνει δίαιτα.


Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι μέλλουσες μητέρες που κάνουν δίαιτα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσουν το IQ του μωρού τους.

Η νέα έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, διαπιστώνει ότι η περικοπή των ζωτικής σημασίας θρεπτικών συστατικών και θερμίδων κατά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός εμβρύου.

Αν και η έρευνα διενεργήθηκε σε πεοραματόζωα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ίδια ευρήματα είναι πιθανό να ισχύουν και για τις γυναίκες. Συγγραφέας που ασχολείται με ζητήματα εγκυμοσύνης, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη είναι μια περαιτέρω απόδειξη της σημασίας της καλής υγείας των μητέρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κακή διατροφή μπορεί να μεταβάλει την ανάπτυξη των οργάνων ενός εμβρύου και στην προκειμένη περίπτωση να προκαλέσει μείωση του IQ».

Αναλυτικότερα, οι ερευνητές συνέκριναν δύο ομάδες μητέρων μπαμπουίνων. Η μία είχε το δικαίωμα να φάει όσο ήθελε κατά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης , ενώ η δεύτερη ομάδα έτρωγε 30% λιγότερο ποσοστό τροφής.

Παρατήρησαν ότι η έλλειψη θρεπτικών ουσιών παρενέβαινε στα εγκεφαλικά κύτταρα που συνδέονταν με τα έμβρυα και μετέβαλε την έκφραση εκατοντάδων γονιδίων.
Γυναικολόγος, που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε: «Όλες οι μελέτες σε γυναίκες έχουν δείξει ότι η μέτρια δίαιτα κατά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης προκαλεί προβλήματα.

Γι’ αυτό οι γυναίκες θα πρέπει να προσανατολιστούν προς μια πιο υγιεινή διατροφή και να αποφεύγουν να κάνουν δίαιτα, αλλά να μην τρώνε και υπερβολικές ποσότητες».

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: