Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στην ψηφιακή εποχή οι φάροι της χώρας


Τη δυνατότητα για ελεύθερη περιήγηση στους τρισδιάστατους χώρους των παραδοσιακών φάρων της χώρας μας δίνεται με την ένταξη της
οριζόντιας πράξης «Ψηφιοποίηση και Προβολή Πολιτιστικού Αποθέματος Υπηρεσίας Φάρων» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αφορούν σε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας κ. Αντ. Μαρκόπουλος, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 875.000 ευρώ, δεν υπάρχει ίδια συμμετοχή και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 21 μήνες.

Η πράξη αφορά στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της υπηρεσίας φάρων μέσω της ιστοσελίδας που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια της συγκεκριμένης πράξης, θα αποτελέσει και ένα ενιαίο σύστημα για την αποδοτική διαχείριση αιτήσεων των πολιτών για έκδοση ψηφιοποιημένου πληροφοριακού και αρχειακού υλικού.

Στο πλαίσιο της πράξης πρόκειται να υλοποιηθούν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

- Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του σημαντικού πολιτισμικού υλικού που διαχειρίζεται η υπηρεσία φάρων και οργάνωσή του με χρήση συστήματος διαχείρισης του υλικού. Το υλικό αυτό στην ψηφιακή του μορφή κρίνεται ως σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης των υπηρεσιών του ναυτικού με τους πολίτες και τις δημόσιες υπηρεσίες.

- Ψηφιοποίηση 3 αναπαλαιωμένων παραδοσιακών πέτρινων φάρων με σκοπό την ανάδειξη και της αξιοποίηση τους.

- Παρουσίαση μέσω διαδικτύου του συνόλου των ψηφιοποιημένων αντικειμένων στο παγκόσμιο κοινό, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να το επισκεφτεί ή επιθυμεί να εμβαθύνει. H διαδικτυακή Πύλη, η οποία θα έχει ελληνική και αγγλική διεπαφή, θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα πολυκριτηριακής αναζήτησης.

- Θα παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη για ελεύθερη περιήγηση στους τρισδιάστατους χώρους των παραδοσιακών φάρων.

- Ανάπτυξη τρισδιάστατου διαδικτυακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού που θα αξιοποιεί το ψηφιοποιημένο υλικό.

Από την πράξη θα προκύψουν οι εξής υπηρεσίες:

- Προβολή Εθνικού πολιτιστικού αποθέματος της υπηρεσίας φάρων μέσω του διαδικτυακού τόπου

- Τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις σε 3 φάρους

- Διαδραστική υπηρεσία διαδικτυακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού

- Ηλεκτρονική αίτηση, διαχείριση και διεκπεραίωση αιτήσεων των πολιτών αναφορικά με το ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό του ιστορικού αρχείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: