Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Εργασία και χαρά


Για να μη γίνει η δουλειά… δουλεία, αλλάξτε τον τρόπο που την αντιμετωπίζετε, day in day out. Μερικές μικρές αλλαγές αρκούν για να έρθουν σιγά σιγά και οι μεγαλύτερες.


1. φροντίστε να μάθετε αν έχετε εργασιακές «διευκολύνσεις». Αν, ας πούμε, κάθε Δευτέρα εργάζεστε μέχρι αργά το βράδυ, μήπως μπορείτε να φεύγετε την Παρασκευή το μεσημέρι; Ίσως μία φορά το μήνα, μπορείτε να εργάζεστε από το σπίτι, κι έτσι να είναι η μέρα που θα προγραμματίσετε τον ηλεκτρολόγο και τον υδραυλικό.

2. κάθε 45 λεπτά περίπου, σηκώστε τα μάτια – κατά προτίμηση και το σώμα – από τον υπολογιστή σας και ξεκουράστε τον αυχένα σας, την όρασή σας και τη σπονδυλική σας στήλη.

3. Διαμορφώστε εσείς τις ιδανικές συνθήκες εργασίας. Κανονίστε να τρώτε τα μεσημέρια με τον αγαπημένο σας συνάδελφο ή να βγαίνετε μία κοντινή βόλτα στα μαγαζιά.

4. μη τρελαίνεστε. Αν πιέζεστε από κάποιο deadline, ένα νευρωτικό αφεντικό ή έναν ασυνεπή συνάδελφο, πάρτε ηρεμήστε και βρείτε την αναπνοή σας. Κυριολεκτικά. Όταν η πίεση είναι μεγάλη, ξεχνάμε να αναπνεύσουμε σωστά και ο οργανισμός μας μπλοκάρει. Μη το κάνετε αυτό. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η ψυχολογική και σωματική σας υγεία.

5. όσο μπορείτε, ελέξτε την ταχύτητα με την οποία τσεκάρετε τα email σας. Μη σπεύδευτε να απαντάτε αμέσως. Χαλαρώστε. Δεν κρέμεται όλος ο κόσμος από αυτά.

6. αφήστε τη δουλειά στη… δουλειά. Με το που τελειώνει η δουλειά σας, αλλάξτε αμέσως mood και διασκεδάστε. Ακούστε μουσική, περπατήστε, χορέψτε, παίξτε με τα παιδιά σας. Μια δραστική αλλαγή τοπίου σας βοηθάει να συνειδητοποιήσετε ότι στη ζωή υπάρχουν κι άλλες «πίστες», εκτός από την επαγγελματική, οι οποίες είναι και πιο ουσιαστικές.
Πηγη:nooz.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: