Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πουλάει ο Χίτλερ

Στο ποσό των 30.000 λιρών άγνωστοι συλλέκτες, οι περισσότεροι από τη Γερμανία αγόρασαν σε δημοπρασία ανέκδοτες φωτογραφίες του Χίτλερ

Μια συλλογή ανέκδοτων φωτογραφιών του Αδόλφου Χίτλερ πωλήθηκαν σε δημοπρασία αγγίζοντας τις 30.000 λίρες.

Οι φωτογραφίες και τα αρνητικά αυτών που βγήκαν στο σφυρί στον οίκο δημοπρασίας JP Humbert στο Towcester, Northamptonshire.

Πρόκειται για μια συλλογή από 600 με 800 φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της εξουσίας του ναζιστικού κόμματος πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον προσωπικό φωτογράφο του Χίτλερ Χέινριχ Χόφμαν.

Τον Χόφμαν είχε επιλέξει ο ίδιος ο Χίτλερ ως τον επίσημο φωτογράφο του με τις φωτογραφίες του να δημοσιεύονται από βιβλία μέχρι αφίσες και κονκάρδες.
Ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο είχε κατασχεθεί μάλιστα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κατοχής των συμμαχικών δυνάμεων και κρατήθηκαν από την Εθνική διοίκηση αρχείων.

Η εν λόγω συλλογή φωτογραφιών, μερικές από τις οποίες έχουν ψηφιακά τροποποιηθεί για να βελτιωθεί η ποιότητά τους, εμφανίζουν τον Χίτλερ να συναντά τον Μουσολίνι καθώς επίσης και να πηγαίνει στα κέντρα εκπαίδευσης.

"Με εξέπληξε το γεγονός ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για τις φωτογραφίες ακόμα και από τη Γερμανία", τόνισε ο υπεύθυνος του οίκου Τζόναθαν Χάμπερτ, προσθέτοντας ότι αντανακλούν μια διαφορετική οπτική γωνία του ναζιστικού κόμματος και του Φύρερ.


πηγή:news2147.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: