Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Μόδα» προς... αποφυγήν!


Μια άκρως επικίνδυνη «μόδα», που έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες νέους της Βρετανίας κυρίως και των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθούν να πατάξουν οι αρχές.


Πρόκειται για το car surfing («σερφάρισμα» με αμάξι), ένα καινούριο «σπορ» στο οποίο ένας «εθελοντής» ξαπλώνει ή στέκεται στον ουρανό του αυτοκινήτου, καθώς αυτό κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Την ριψοκίνδυνη αυτή ιδέα «χάρισε» στο ευρύ νεανικό κοινό η ταινία Teen Wolf που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1985. «Μόδα» όμως φαίνεται πως την κατέστησε μια πιο πρόσφατη ταινία, που τιτλοφορείται Grindhouse, στην οποία εκθειαζόταν μια σκηνή με car surfing.

Έχοντας γνώση της νέας αυτής τάσης, οι βρετανικές αρχές φάνηκαν αμείλικτες στην περίπτωση δύο νεαρών που εντοπίστηκαν να επιδίδονται στο «σπορ», αφαιρώντας τους για έναν ολόκληρο χρόνο το δίπλωμα οδήγησης.

Οι δύο φίλοι, 17 και 21 ετών, «πιάστηκαν στα πράσα» από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να... σερφάρουν με το αμάξι τους μέσα σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και οι αρχές αργότερα, αναγνώρισαν μέσω του βίντεο τα άτομα που επιδίδονταν στα επικίνδυνα ακροβατικά και τους επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις.


Young drivers banned for 'car surfing'
Ανέβηκε από itnnews. - Οι πιο φρέσκες video-ειδήσεις.

Εξαιτίας του car surfing έχουν τραυματιστεί θανάσιμα δεκάδες νέοι. Μία αμερικανική έρευνα κατέδειξε ότι 58 άτομα έχασαν τη ζωή τους κάνοντας αυτό το «σπορ» και άλλοι 41 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: