Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε υπεραιωνόβιο ουίσκι

Τρία μπουκάλια ουίσκι, που πέρασαν περισσότερα από 100 χρόνια θαμμένα στους πάγους της Ανταρκτικής, επέστρεψαν στο τόπο καταγωγής τους.


Το ουίσκι, στην πραγματικότητα πέντε κιβώτια, είχε πάρει μαζί του ο Ernest Shackleton κατά την αποστολή εξερεύνησης του Νότιου Πόλου το 1907. Αρχικά, η ποσότητα που βρέθηκε μεταφέρθηκε στη Ν. Ζηλανδία, όπου και φυλάσσεται.

Ένα από τα κιβώτια του ουίσκι McKinlay, επέστρεψε αεροπορικώς στη Σκοτία, και συγκεκριμένα στην εταιρία Whyte and Mackay, στην οποία ανήκει η McKinlay.

Το εν λόγω ουίσκι μάλιστα, θεωρήθηκε τόσο πολύτιμο, που οι αρχές της Ν. Ζηλανδίας αρνήθηκαν να το αφήσουν να ταξιδέψει ασυνόδευτο και έτσι, ο ιδιοκτήτης της Whyte and Mackay, Dr Vijay Mallya, αναγκάστηκε να το παραλάβει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Όπως ανακοινώθηκε, για τις επόμενες έξι εβδομάδες, το ουίσκι θα αναλυθεί και θα δοκιμαστεί, σε συνθήκες εργαστηρίου. Μάλιστα ο master blender της εταιρίας, Richard Paterson, δήλωσε πως η ανάλυση «θα ωφελήσει γενικά τη βιομηχανία του ουίσκι».

«Ποτέ πριν στην ιστορία, δεν είχαμε ένα μπουκάλι ουίσκι ηλικίας ενός αιώνα, φυλαγμένο σε φυσικό περιβάλλον και εκτεθειμένο σε μερικές από τις πιο δύσκολες συνθήκες πάνω στον πλανήτη», είπε ο κ. Paterson.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: