Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Συγκροτήθηκαν οι επιτροπές για τη Δικαστική Αστυνομία


Τον τρόπο υλοποίησης του «απονεκρωμένου» νόμου (Ν. 2145/1993), που προβλέπει τη σύσταση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας, θα εξετάσει η μία από τις δύο άτυπες ομάδες εργασίας, που συγκρότησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες.


Ειδικότερα, με απόφαση του Ι. Τέντε συγκροτούνται δύο άτυπες ομάδες εργασίας από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η πρώτη θα εξετάσει το ζήτημα της δημιουργίας Δικαστικής Αστυνομίας, που έχει προβλεφθεί με τον 2145/1993, προκειμένου να υποβληθεί σχετική πρόταση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην επιτροπή αυτή θα προεδρεύσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κατσιρώδης, και θα συμμετάσχουν ο εισαγγελέας Εφετών, Χρ. Μαρκογιαννάκης, και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Ορνεράκης.

Η δεύτερη ομάδα, που συγκροτήθηκε, θα εξετάσει το ζήτημα της στελέχωσης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με επιστημονικό προσωπικό, όπως είναι οικονομολόγοι, λογιστές, περιβαλλοντολόγοι, γραφολόγοι, κ.λπ., προκειμένου να βοηθηθεί το έργο των ανακριτών και των εισαγγελέων και να επισπευσθεί το έργο τους.

Στη δεύτερη επιτροπή θα προεδρεύσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελλάκος και θα συμμετάσχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Και οι δύο επιτροπές πρέπει να παραδώσουν σύντομα τα πορίσματά τους στον κ. Τέντε για να υποβληθούν στη συνέχεια οι προτάσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιανουαρίου 2011 ο κ. Τέντες είχε συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και των διευθυνόντων τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας. Κατά τη σύσκεψη κρίθηκαν, ως επείγοντα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση της Ποινικής Δικαιοσύνης, η άμεση σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας και η διάθεση επιστημονικού προσωπικού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υποβοήθηση του ανακριτικού έργου.

Κατά τη σύσκεψη αυτή είχε επισημανθεί ότι η εξέλιξη των μεθόδων εγκληματικότητας με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών του οργανωμένου εγκλήματος, καθιστά ιδιαίτερα δυσχερές το έργο της ανακρίσεως.

Μάλιστα, είχε τονιστεί ότι τα νέα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί, καθιστούν εντελώς ανεπαρκές το υφιστάμενο μοντέλο του εισαγγελέα ή ανακριτή ο οποίος καλείται, εντός συντόμων προθεσμιών, να φέρει σε πέρας το έργο του με γραφειοκρατικές μεθόδους και με υποτυπώδη γραμματειακή υποστήριξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: