Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στα 1,40 ευρώ το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στα 1,40 ευρώ το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στα 1,40 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Φεβρουαρίου το εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Πρόκειται για το ενιαίο εισιτήριο, το οποία θα ισχύει για 90 λεπτά από την ακύρωσή του και για όλα τα μέσα και τις διαδρομές μέχρι το Κορωπί. Εάν τα 90 λεπτά περάσουν, ενώ ο επιβάτης δεν έχει φτάσει στον προορισμό του, θα πρέπει να το επικυρώσει και πάλι από το ακυρωτικό μηχάνημα του λεωφορείου.

Το ενιαίο εισιτήριο δεν θα ισχύει για τις γραμμές express των λεωφορείων με προορισμό το Αεροδρόμιο και τη Σαρωνίδα.

Η τιμή του μειωμένου ενιαίου εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 0,70 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μίας διαδρομής και χρήσης, το οποίο θα ισχύει μόνο για τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το Τραμ, θα είναι 1,20 ευρώ. Η τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 0,60 ευρώ.

Για όσους κάνουν περισσότερες διαδρομές υπάρχει το ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς, η τιμή του οποίου θα είναι πλέον 4 ευρώ, καθώς και το εβδομαδιαίο με τιμή 14 ευρώ.

Τα εισιτήρια για Αεροδρόμιο και Σαρωνίδα

Το εισιτήριο των λεωφορείων για Σαρωνίδα θα κοστίζει πλέον 1,60 ευρώ και το αντίστοιχο μειωμένο στα 0,80 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για τις γραμμές expressαπό και προς το αεροδρόμιο διαμορφώνεται στα 5 ευρώ και το μειωμένο στα 2,5 ευρώ. Για την ίδια διαδρομή με το Μετρό (ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ) η τιμή αυξάνεται στα 8 ευρώ και του μειωμένου στα 4:00.

Για 90 λεπτά σε όλα τα μέσα θα ισχύουν και τα εισιτήρια του προαστιακού.

Οι μηνιαίες κάρτες του Μετρό από και προς αεροδρόμιο θα κοστίζουν πλέον στα 140 ευρώ και οι ετήσιες 1.000 ευρώ.

Οι μηνιαίες κάρτες

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) θα κοστίζει πλέον 20,00 ευρώ και της μειωμένης 10,00, ενώ η κάρτα για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45,00 ευρώ και η μειωμένη τα 23,00.

Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αναπροσαρμόζεται στα 200 ευρώ, ενώ η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς στα 450 ευρώ. Για τις ετήσιες κάρτες πάντως ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να διευρύνει την τιμολογιακή πολιτική του με εκπτώσεις και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες, έτσι ώστε η τιμή της να παραμείνει στα 350 ευρώ που είναι σήμερα.

Κινήσεις για μείωση των τιμών των διοδίων

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται το υπουργείο Υποδομών και οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των πέντε νέων εθνικών οδών στη χώρα μας, με στόχο να βρεθούν τρόποι μείωσης της τιμής των διοδίων, ειδικά μετά τις τελευταίες αντιδράσεις φορέων και πολιτών.

Ήδη σε συζητήσεις για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων μίσθωσης βρίσκεται η κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού και των Αυτοκινητόδρομων Αιγαίου, ενώ στη διαπραγμάτευση αναμένεται να μπει ακόμη και η σύμβαση παραχώρησης για τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: