Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κοιλιακοί τέλος!


Έχεις βαρεθεί τους κοιλιακούς;


Σίγουρα οι καλύτερες ασκήσεις για να δυναμώσεις την κοιλιά σου είναι οι κοιλιακοί. Αν όμως σε έχουν κουράσει, μπορείς να εκτελέσεις τις παρακάτω ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στην εκγύμναση του κορμού και κατ' επέκταση της κοιλιάς.

Γέφυρα
Ξάπλωσε μπρούμυτα σε ένα στρώμα γυμναστικής. Ρίξε το βάρος του σώματός σου στις μύτες των ποδιών (σαν να κάνεις τις κλασικές κάμψεις) και στους αγκώνες, οι οποίοι πρέπει να είναι παράλληλοι μεταξύ τους και ακριβώς κάτω από το ύψος των ώμων. Προσπάθησε να φέρεις το σώμα παράλληλα με το πάτωμα. Μείνε σε αυτήν τη θέση για 30 δευτερόλεπτα. Κάνε 4 σετ. Αν δεις ότι με τον καιρό σού γίνεται εύκολη η εκτέλεση της άσκησης, τότε αύξησε το χρόνο. Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο, μπορείς να ακουμπήσεις τους αγκώνες σε μια ελβετική μπάλα. Αλλη παραλλαγή της συγκεκριμένης άσκησης είναι να τοποθετήσεις τα πόδια σε έναν πάγκο γυμναστικής και τα χέρια στο πάτωμα.

Πλάγια γέφυρα
Ξάπλωσε πλάγια σε ένα στρώμα γυμναστικής. Το εξωτερικό μέρος του δεξιού ποδιού να ακουμπάει στο πάτωμα. Το αριστερό πόδι να είναι πάνω στο δεξί. Ο αγκώνας να είναι λυγισμένος 90 μοίρες κάτω από τον ώμο για να πέφτει το βάρος του σώματος σε αυτόν. Σήκωσε ψηλά το σώμα σου ώστε να ακουμπάει μόνο το εξωτερικό μέρος του δεξιού πέλματος στο πάτωμα και το σώμα να είναι σε ευθεία γραμμή από τα πόδια έως το κεφάλι. Μείνε εκεί για 30" και μετά κάνε το ίδιο στην αριστερή πλευρά. Εκτέλεσε 3 σετ σε κάθε πλευρά.

Περιστροφές με ιατρική μπάλα
Κάθισε όρθια με τα πόδια σε άνοιγμα ίσο με τους ώμους και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Πιάσε μία ιατρική μπάλα βάρους 3 κιλών. Φέρε την μπάλα κοντά στο στήθος. Περίστρεψε το σώμα προς τα δεξιά, όσο πιο πολύ μπορείς, χωρίς να ξεκολλήσεις τα πόδια από το πάτωμα. Στη συνέχεια κάνε το ίδιο προς τα αριστερά. Εκτέλεσε 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά. Κάνε 3 σετ.
Πηγη:myself.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: