Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ελληνίδα το νέο αστέρι του παγκόσμιου art house cinema


Η Ελληνίδα σκηνοθέτης, Άντζελα Ισμαήλου, κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να γίνει το
 νέο αστέρι του παγκόσμιου art house cinema, μετά το πρώτο της ντοκιμαντέρ Great Directors.
Η Άντζελα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά την κέρδισε ο κινηματογράφος και η Νέα Υόρκη.

Μετά από τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη της «καρφώθηκε» η ιδέα να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ σο οποίο να συνομιλεί με τους σημαντικότερους εν ζωή σκηνοθέτες, όπως οι Bertolucci, Lynch, Frears. Έπειτα από πέντε χρόνια έρευνας και τέσσερα χρόνια γυρισμάτων, το παγκόσμιο impact του Great Directors τη δικαίωσε και με το παραπάνω. Συμμετοχή στην 66η Μόστρα («Μια Ελληνιδα θεά στη Βενετία», έγραψε ο ιταλικός Τύπος), και από τότε η καριέρα της εκτινάχθηκε στα ύψη. Η ίδια η σκηνοθέτης, δηλώνει πως η περίοδος των γυρισμάτων ήταν πολύ κουραστική διευκρινίζοντας: «Κουράστηκα πολύ αλλά δεν κούρασα καθόλου το μυαλό μου. Πέρασα ώρες ψάχνοντας μέσα σε βιβλία ή σε αρχεία του BBC και του INA, παγκόσμια ιστορικά γεγονότα των τελευταίων 60ετών, το κίνημα του ΄68, το μεταναστευτικό κύμα, το πέσιμο του Τείχους του Βερολίνου, τα χρόνια κυβέρνησης Thatcher».

Η ζωή της από τότε που γύρισε το ντοκιμαντέρ έχει αλλάξει ολοκληρωτικά ενώ η συμβουλή που θα κρατήσει για πάντα είναι η συμβουλή που της έδωσε ο σκηνοθέτης Bernado: «Πάντα να αφήνεις την πόρτα της δημιουργικότητας ανοιχτή. Όταν γυρίζεις ένα φίλμ μην αφήνεις όλη την ευθύνη που νιώθεις απέναντι σε σένα και το κοινό να σε «σκοτώσει». Κράτα πάντα αποστάσεις και ενέργεια για το μέλλον». Η Άντζελα Ισμαήλος εξομολογείται ότι η σταρ που της έκανε μεγαλύτερη εντύπωση για την απλότητα και την εξυπνάδα της ήταν η Meryl Steeep ενώ αποκαλύπτει πως έχει αρχίσει να γράφει το σενάριο της επόμενης ταινίας της της οποίας ένα κομμάτι της θα γυριστεί στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά. «Το σενάριο θα αναφέρεται στη ζωή μιας γυναίκας που ψάχνει την πνευματικότητα πέρα από το δυτικό τρόπο σκέψης», λέει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης.

Πηγή: People

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: