Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Tα τέλη κυκλοφορίας το 2011


Μικρού και μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα είναι τα “τυχερά” που θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας τους να μειώνονται σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (27/9).


Από το 2011, το κριτήριο της παλαιότητας του αυτοκινήτου καταργείται, ενώ δημιουργείται μια πιο αναλογική κλίμακα τελών ανάλογα με τον κυβισμό, καθώς προστίθενται νέα κλιμάκια κυβισμού.

Για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες άνω των 1929 κυβικών, ο ειδικός φόρος πλέον ενσωματώνεται χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο ποσό του φόρου.

Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν πως θα υπάρξει μείωση ως 330 ευρώ σε 3.180.000 κατόχους οχημάτων, κυρίως μικρού και μεσαίου κυβισμού, ενώ θα υπάρξουν και κριτήρια ανάλογα με τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις των ΙΧ.

Πρόκειται για μια νέα ταξινόμηση, η οποία συνδέεται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ).
Διαβάστε αναλυτικά τα τιμολόγια και τις ταξινομήσεις του υπουργείου εδώ.
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: