Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αγορά scooter: Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Το scooter είναι ίσως από τα πιο ευέλικτα μέσα μετακίνησης στον αστικό χώρο. Πόσες φορές δεν ευχηθήκατε να έχετε ένα, όταν, κολλημένοι στο αυτοκίνητό σας ή στο λεωφορείο, καταριόσαστε τη στιγμή που φύγατε από το σπίτι;
Είτε λοιπόν αποφασίσατε πως το μηχανάκι είναι η λύση στο καθημερινό σας πρόβλημα, είτε θέλετε να κάνετε το πρώτο βήμα προς τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες που σας μαγεύουν, σας παραθέτουμε τα θέματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν καβαλήσετε το καινούριο σας απόκτημα.

Τροχοί με… πτυχίο
Πρώτα-πρώτα, έχετε δίπλωμα; Η νόμιμη οδήγηση μηχανής αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για να ξεκινήσετε τις βόλτες κόντρα στον άνεμο. Για να μπορείτε να οδηγήσετε scooter 50κ.εκ. –το γνωστό "πενηνταράκι"- πρέπει να έχετε συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας σας και να απευθυνθείτε στην Τροχαία για την έκδοση διπλώματος. Για μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού, πρέπει να είστε 18 ετών (για μηχανές μέχρι 34 ίππων) ή 21 ετών (για μηχανές μεγαλύτερες των 34 ίππων) και να περάσετε με επιτυχία την εξέταση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Δίτροχα… ευρώ
Τα χρήματα είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιλογή σας, καθώς το βαλάντιό σας θα καθορίσει τα όρια της γκάμας στην έρευνα αγοράς. Για παράδειγμα, αν έχετε μέχρι 2000 ευρώ, το καλύτερο είναι να ψάξετε κατευθείαν για scooter 50cc, βγάζοντας από το μυαλό σας συλλεκτικά μεγαθήρια με ακριβά εξαρτήματα.

Μία μέση τιμή για μικρό scooter βρίσκεται ανάμεσα στα 1.000 με 2.500 ευρώ, ενώ για μηχανές άνω των 150 κυβικών, το budget σας θα πρέπει να ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ. Για πιο οικονομικές επιλογές, επενδύστε λιγότερα από χίλια ευρώ σε μεταχειρισμένα scooter, ψάχνοντας για ευκαιρίες –και ελέγχοντας πάντα την αλήθεια των στοιχείων- σε site αγγελιών όπως το AggelioPolis.

Τα έξοδα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς οφείλετε –πάνω από όλα στον εαυτό σας- να προμηθευτείτε τα απαραίτητα προστατευτικά: το κράνος, το οποίο ως γνωστόν σώζει ζωές δεν πρέπει να λείπει από καμία βόλτα σας, οπότε μη λυπηθείτε τα έξοδα. Ένα τζάκετ θα σας φανεί επίσης χρήσιμο, ενώ για όσους προχωρήσουν στην απόκτηση μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, γάντια και μπότες προσδίδουν περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στην οδήγηση. Αφήστε τουλάχιστον 300-400 ευρώ στην άκρη για όλο τον εξοπλισμό, καθώς πραγματικά είναι μια επένδυση που δεν θα μεανιώσετε.

Προσθέστε τα τέλη κυκλοφορίας, τα καύσιμα και το service που θα χρειάζεται το νέο σας μεταφορικό μέσο κάθε χρόνο και θα έχετε την πλήρη εικόνα της οικονομικής σας επιβάρυνσης. Δεν πρέπει να ξεχνάτε βέβαια πως το κόστος που θα προκύψει είναι μικρό σε σχέση με την τιμή και τα έξοδα ενός αυτοκινήτου, ενώ στα κέρδη σας συγκαταλέγεται και ο χρόνος, καθώς θα γλιτώσετε πολλές ώρες μποτιλιαρίσματος στον δρόμο προς τη δουλειά σας.

Ξέρεις από Βέσπα;
Το «παπάκι» λοιπόν είναι το πιο βολικό μηχανοκίνητο μέσο για την μετακίνηση στην πόλη. Στην περίπτωση, όμως, που είστε… ταξιδιάρηδες και το έτερον σας ήμισυ θα είναι επί μονίμου βάσεως ο «τρίτος» ανάμεσα σε εσάς και την μηχανή σας, τότε θα πρέπει να κινηθείτε σε μεγαλύτερα κυβικά, πάνω από 150. Οι αποθηκευτικοί χώροι αυξάνονται ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για να κάθεται άνετα πίσω ο συνεπιβάτης σας.

Πριν πάρετε την τελική απόφαση για το scooter της καρδιάς σας, κάντε οπωσδήποτε μία εκτεταμένη έρευνα αγοράς. Δείτε τιμές, ευκολίες πληρωμής, περιπτώσεις παζαρέματος ή εκπτώσεων και φυσικά, στιλ και εμφάνιση. Το scooter θα σας συνοδεύει σε κάθε σας (μετα)κίνηση, γι’ αυτό πρέπει να σας αρέσει.

Τέλος, προτού βγείτε στους δρόμους για τις πρώτες σας βόλτες, βεβαιωθείτε ότι έχετε «προπονηθεί» αρκετά και ότι είστε έτοιμοι να οδηγήσετε ασφαλώς το καινούριο σας απόκτημα. Καλοτάξιδο!
Πηγη:in2life.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: