Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Έλληνας ο επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη


Στη Νέα Υόρκη των 23 εκατ. ψυχών από κάθε γωνιά του πλανήτη «κουμάντο» κάνει ένας Ελληνας!
Ο 54χρονος Τζορτζ Σ. Βενιζέλος είναι το… κεφάλι του FBI στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» και που δεν αφήνει ούτε τον ίδιο να κοιμηθεί, αφού βρίθει από κάθε λογής έγκλημα! Από την 1η Μαρτίου, όταν ο προκάτοχός του Τζόζεφ Ντέμαρεστ μετατέθηκε στην Ουάσινγκτον εξαιτίας ενός… ερωτικού σκανδάλου, είναι ο εκτελεστικός βοηθός διευθυντής στη Διεύθυνση Νέας Υόρκης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας!

Το «απόλυτο αφεντικό», ο άνθρωπος από τα χέρια του οποίου περνάει κάθε αστυνομική έρευνα, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Φόρνταμ στο Μπρονξ με Μπάτσελορ στις Λογιστικές Επιστήμες από το 1982. Ο ελληνικής καταγωγής πράκτορας ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας τέσσερα χρόνια στο… λογιστήριο του FBI! Αλλα τέσσερα εργάστηκε ως ειδικός πράκτορας στην αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA), προτού ενταχθεί οριστικά στους κόλπους του FBI και ανεβεί βήμα-βήμα την κλίμακα της ιεραρχίας!

Εδώ και έξι μήνες, ο Βενιζέλος κάνει καθημερινά την εμφάνισή του στο πλευρό της ομοσπονδιακής εισαγγελέως Λορέτα Λιντς, μαζί με την οποία ανακοινώνει τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν ή τις ποινές που επιβλήθηκαν στους υπαίτιους των μεγαλύτερων ποινικών υποθέσεων της Νέας Υόρκης!

Ομως, στα καθήκοντά του είναι και να επιλέγει τους καταλληλότερους από τους χιλιάδες που έχουν υποβάλει αιτήσεις πρόσληψης στο FBI. Και ιδίως αυτούς που θα γίνουν κάποια στιγμή αναλυτές πληροφοριών, μια ειδικότητα που -όπως λέει- της ανήκει το μέλλον: «Το υπόβαθρο ενός σωστού υποψήφιου ποικίλλει. Μπορεί να είναι στρατιωτικός ή να μελετά την ιστορία της… Κίνας! Σημαντικό προσόν είναι η γνώση ξένων γλωσσών, αλλά όταν ψάχνουμε για υπαλλήλους, κοιτάζουμε το γενικότερο προφίλ ενός υποψήφιου»...

Εκείνο που θα έπρεπε πραγματικά να κάνει τους υποψήφιους να ανησυχούν όμως, είναι αυτό που τους… περιμένει αν προσληφθούν ως ειδικοί πράκτορες. «Η καριέρα του ειδικού πράκτορα είναι πολύ απαιτητική. Και λέω “καριέρα” και όχι “επάγγελμα”, γιατί απαιτεί πολλές θυσίες… Κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια!» λέει ο Βενιζέλος.

Και ο ίδιος, άλλωστε, έκανε πολλές θυσίες. Αν και είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά -έχει μία κόρη και τρεις γιους- άλλαζε για πολλά χρόνια τόπο διαμονής και εργασίας... Ο 54χρονος σήμερα Ελληνοαμερικανός ανέλαβε καθήκοντα ειδικού πράκτορα στο FBI τον Απρίλιο του 1991 και τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση της Βοστόνης, όπου απασχολήθηκε με τα λεγόμενα εγκλήματα του «λευκού κολάρου». Τον Αύγουστο του 1997 ανέλαβε επόπτης ειδικός πράκτορας στη μονάδα αντιμετώπισης της ρωσικής μαφίας του αρχηγείου του FBI στην Ουάσινγκτον.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο Βενιζέλος ανέλαβε ανώτερος πράκτορας-επόπτης στη Διεύθυνση της Φιλαδέλφειας. Τον Αύγουστο του 2002 προήχθη σε υπεύθυνο βοηθό ειδικό πράκτορα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του FBI στο γραφείο της Νέας Υόρκης, όπου χειρίστηκε το πρόγραμμα δράσης κατά των ναρκωτικών. Το 2003, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ανάλογων με αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου, ανέλαβε την ίδια θέση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της εγχώριας τρομοκρατίας και κάθε λογής τρομοκρατικών απειλών κατά της πόλης.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: