Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στα άκρα "η μάχη της νταλίκας"


Οι εισαγγελείς βγάινουν στους δρόμους για να εφαρμόσουν την τροπολογία της 
κυβέρνησης που επιβάλει μέχρι και την ποινή αφαίρεσης αδείας. Για επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι ιδοκτήτες φορτηγών που δηλώνουν αμετακίνητοι.


Περισσότερα από 10.000 κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, φορτωμένα με καταναλωτικά προϊόντα, εξαιτίας της συνέχισης των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και μεταφορέων.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες βαγόνια παραμένουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα είναι εγκλωβισμένα σε μπλόκα των εθνικών οδών, σε λιμάνια και σταθμούς, και ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλοίωσης ή καταστροφής των μεταφερομένων εμπορευμάτων.

Κι ενώ οι αυτοκινητιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν έως ότου δικαιωθούν δηλώνουν, σοβαρές ελλείψεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά, σε τρόφιμα και φάρμακα.

Στο μεταξύ, στην Αττική δρομολόγια πραγματοποιούν κανονικά 1545 φορτηγά, ενώ ενισχυμένες είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις που συνοδεύουν μερικά από αυτά, προκειμένου να μην προπηλακιστούν από τους συναδέλφους τους που απέχουν.

Τα μπλόκα των ιδιοκτητών φορτηγών παραμένουν παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς, με τα μεγαλύτερα να εντοπίζονται στην Ελευσίνα, τη Μεταμόρφωση και τον Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά μάλιστα, τα φορτηγά που δεν συμμετέχουν στην αποχή και μεταφέρουν προϊόντα στα νησιά, επιβιβάζονται στα πλοία με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Άντρες της αστυνομίας συνοδεύουν και τα φορτηγά που κινούνται στην Αττική, προκειμένου να μην μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης βίαιων φαινομένων μεταξύ των οδηγών που εργάζονται κι εκείνων που απέχουν. Σήμερα η αστυνομία δέχτηκε 200 και πλέον κλήσεις από ιδιοκτήτες φορτηγών ζητώντας προστασία για τη μετακίνησή τους, ενώ μέχρι χθες δεν ξεπερνούσαν τις 90.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: