Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε… βαμβάκι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης


Το… τέρας του συστήματος προμηθειών στα ελληνικά νοσοκομεία καταδιώκει σταθερά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το ζήτημα των ελλείψεων σε αναγκαία αναλώσιμα ιατρικά υλικά όπως γάζες, σύριγγες και βαμβάκι, σχεδόν μονοπώλησε τη συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) το απόγευμα της Τρίτης.

Η επιχείρηση αναζήτησης του βάμβακος, που στήθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, κατά την τελευταία εφημερία του, περιγράφηκε με γλαφυρό τρόπο στον κ. Λοβέρδο, εκτοπίζοντας καταρχάς τα μείζονα θέματα του ιατρικού κόσμου της χώρας. «Στην προχθεσινή εφημερία του νοσοκομείου, αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε βαμβάκι από το γειτονικό σούπερ – μάρκετ», τόνισε στον υπουργό Υγείας η διευθύντρια της ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» κυρία Μαριλία Πασαδιώτη. Παρεμφερείς ελλείψεις αναφέρθηκαν και από τους συναδέλφους της στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με πλέον δραματικές εκείνες που αφορούν τα πλέον «ταπεινά» υλικά, όπως γάζες, σύριγγες κα αλλά και τα φίλτρα αιμοκάθαρσης –για τα τελευταία ο υπουργός ενημερώθηκε ότι ακολουθείται η πολιτική του «δανεισμού» τους από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι –προβληματικές στην κατάρτιση αλλά και την υλοποίησή τους- εφημερίες, οι –χρονοβόρες- διαδικασίες πρόσληψης γιατρών στο ΕΣΥ, η –μη έγκαιρη- εξόφληση των ιδιωτών γιατρών από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου, η –ανεπαρκής- ιατρική εκπαίδευση τέθηκαν επί τάπητος στον υπουργό Υγείας σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Εν τούτοις, ο υπουργός επιφυλάχθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, έπειτα από τη συνάντηση που θα έχει με τους συναρμόδιους υπουργούς και ιδίως τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, από την οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η εφαρμογή των πολιτικών στον χώρο της υγείας.
Ανακοίνωσε, πάντως, στο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επισπεύδονται οι διαδικασίες κρίσης των νοσοκομειακών γιατρών –σήμερα ο χρόνος πρόσληψης τους ξεπερνά το ένα έτος. Επίσης, ενημέρωσε το προεδρείο του ΠΙΣ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσης εξετάσεων για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, αλλά για το θέμα αυτό ζήτησε και την επίσημη άποψη του Συλλόγου.

Εξόφληση των φαρμακοποιών

Στην καταβολή των χρεών του Οργανισμού Προσωπικού Απασχόλησης Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προς τους φαρμακοποιούς θα προχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος , η διοίκηση του ΟΠΑΔ θα διαθέσει άμεσα 120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς έως και τον περασμένο Μάρτιο. Για το ίδιο ζήτημα, της οφειλής των αμοιβών του ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς –το χρέος του ΟΠΑΔ «τρέχει» από τον Ιούλιο του 2009- ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει το επόμενο διάστημα.
Πηγη:protothema.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: