Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τα μυστικά που κρύβει «Το Νησί»


Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα της σειράς του Mega, «Το νησί». Η σειρά των… 4.000.000 ευρώ έρχεται στους δέκτες μας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στις 9.50 το βράδυ.
Αν κρίνουμε από τα τρέιλερ που έχουμε δει τόσο καιρό να παίζουν στο κανάλι, πρόκειται για μια σειρά που αναμφισβήτητα θα γράψει τη δική της τηλεοπτική ιστορία στο βιβλίο της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Και μπορεί να είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα, την ίδια ώρα, όμως, τα γυρίσματα για το «Νησί» συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επεισοδίων και ο σκηνοθέτης της σειράς Θοδωρής Παπαδουλάκης μαζί με τη σεναριογράφο Μιρέλλα Παπαοικονόμου ήδη έχουν ξεκινήσει να γυρίζουν τα επόμενα επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυρίσματα για το «Νησί» αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι ηθοποιοί για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα θα πηγαινοέρχονται στην Κρήτη.

Οπως σας έχουμε ξαναγράψει, πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Βικτόριας Χίσλοπ, το οποίο έγινε διεθνές μπεστ σέλερ με 2.000.000 πωλήσεις, εκ των οποίων 300.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Το «Νησί» εκδόθηκε στην Αγγλία το 2005, στην Ελλάδα το 2007, καθώς και σε ακόμη 23 χώρες, και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως. Οι πωλήσεις του βιβλίου συνεχίζονται με εκπληκτικούς ρυθμούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Η ιστορία του «Νησιού» μας γυρίζει πίσω στο 1939, γι’ αυτό και ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να φτιάξουν από την αρχή όλα τα σκηνικά, προκειμένου να αναπαραστήσουν πιστά την περίοδο από το 1939 έως το 1957.

 Οσο για την Ξανθή Κόντου και τη Μαρία Κοντοδήμα, που υπογράφουν την ενδυματολογία, αξίζει να αναφέρουμε πως έκαναν έρευνα επί 8 μήνες για τα περίπου 2.000 κοστούμια που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά, ενώ ο Μίνως Μάτσας, ο οποίος έχει διαπρέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ντύνοντας με τις μελωδίες του κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά προγράμματα, υπογράφει τη μουσική.

Η… κλακέτα των γυρισμάτων για το «Νησί» έκλεισε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2009 και ο μεγαλύτερος όγκος των γυρισμάτων πραγματοποιείται στην Πλάκα, τη Σπιναλόγκα, την Ελούντα και στον Αγιο Νικόλαο, ενώ κάποιες σκηνές γυρίστηκαν και στο Λονδίνο. Η ιστορία μας ξεκινά κάπως έτσι: Η μικρή βάρκα, φορτωμένη άτακτα με μπόγους που είχαν περίεργο σχήμα και ήταν δεμένοι με σχοινί, χόρευε στο θαλασσινό νερό. Ο άντρας, σκυφτός, ανέβηκε πάνω της αργά και άπλωσε το χέρι του για να βοηθήσει την κόρη του.

Ο άντρας έλυσε τον κάβο -δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο να ειπωθεί ή να γίνει- και το ταξίδι τους άρχισε. Δεν ήταν η αρχή μιας σύντομης διαδρομής για την παράδοση προμηθειών. Ηταν η αρχή ενός ταξιδιού χωρίς επιστροφή, με προορισμό το ξεκίνημα μιας καινούργιας ζωής. Μιας ζωής σε αποικία λεπρών. Της ζωής στη Σπιναλόγκα…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους μεταξύ άλλων θα δούμε τους Στέλιο Μάινα, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Αιμίλιο Χειλάκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννη Στάνκογλου, Θόδωρο Κατσαφάδο και Ορφέα Αυγουστίδη.
Πηγη:otherside.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: