Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι Στη Βενετία


Απολαυστικός λαβύρινθος, πόλη-μουσείο ή σταθμός των ερωτευμένων;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Βενετία — εκτός από αυτόν για τον οποίο φημίζεται, ως πόλη για τους ερωτευμένους. Είναι μία πόλη-μουσείο, με υπέροχα κτίρια από την εποχή της Αναγέννησης και αμέτρητες δυνατότητες για τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού (σε κάθε γωνία βρίσκεται μία γκαλερί, ένα μουσείο ή ένας εκθεσιακός χώρος), αλλά και για όσους θέλουν απλά να περιηγηθούν στο «λαβύρινθό» της, στα σοκάκια και τα γεφύρια της.


Η Βενετία είναι μία πόλη που μπορεί κανείς να ανακαλύψει κυριολεκτικά βήμα βήμα. Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με τα πόδια ή εν πλω, με τα λεγόμενα water boats (ή τα water taxis για τους πιο βιαστικούς), τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια ανά λίγα λεπτά. Μην παραλείψετε μία θαλάσσια βόλτα στο Grand Canale μέχρι την Piazalle Roma.

Το Grand Canale.

Το πιο «κοσμικό» κομμάτι της πόλης είναι το Ριάλτο, όπου στα μικροσκοπικά σοκάκια (εύκολο να χαθείς, αν δεν κοιτάς προσεχτικά τη σήμανση που είναι γραμμένη στους τοίχους κτιρίων) δημιουργείται συνωστισμός από κόσμο και τουρίστες. Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα τουριστικά καταστήματα –όλα γεμάτα μάσκες, σε κάθε μέγεθος και τιμές που ξεκινούν από τα 10 ευρώ και φτάνουν τα 1.000! Εδώ βρίσκονται και τα καταστήματα των μεγάλων οίκων μόδας (Gucci, Roberto Cavalli, Prada, Dolce & Gabbana). Κατά τη διάρκεια της βόλτα σας, αν δεν θέλετε να κάνετε αγορές, μπείτε σε ένα από τα ζαχαροπλαστεία τους και δοκιμάστε τις υπέροχες σοκολάτες τους (η βιτρίνα τους είναι από μόνη της αρκετά ελκυστική).


Επίσης, αξίζει να δείτε το Παλάτι των Δόγηδων, στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου (το εισιτήριο της εισόδου είναι 12 ευρώ), όπου θα εντυπωσιαστείτε από τις λεπτομέρειες της κατασκευής του, τις χρυσές οροφές, αλλά και τις φυλακές του — θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 ώρες για να το γυρίσετε όλο. Στην πλατεία, οι καφετέριες προσφέρουν και μουσική «υπόκρουση», καθώς υπάρχουν ορχήστρες που ψυχαγωγούν όσους επιθυμούν να πιουν εκεί τον καφέ τους και να τον πληρώσουν 13 ευρώ.

Το παλάτι των Δόγηδων.

Αν επισκεφθείτε την πόλη μέχρι το Δεκέμβριο, αξίζει να δείτε τη Συλλογή της Peggy Guggenheim (διάσημη συλλέκτρια έργων τέχνης), στην περιοχή Academia. Θα δείτε έργα του Πικάσο, του Καντίνσκι, του Κλέε, του Νταλί, του Πόλοκ, και άλλων μέσα στο αρχοντικό, όπου διέμενε η κάτοχός  τους.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Για τη διαμονή σας, κάντε κλικ εδώ:



Πηγή: yupi.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: