Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Επιθετικότητα και ανταγωνισμός βλάπτουν την γυναικεία καρδιά


Η επιθετικότητα και ο ανταγωνισμός βλάπτουν σοβαρά την καρδιά των γυναικών.
Αμερικανοί και Ιταλοί επιστήμονες συνεργάστηκαν και κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας 5.614 ανθρώπους, ηλικίας από 14-94 ετών. Οι ερευνητές αφού ανέλυσαν ενδελεχώς την προσωπικότητά των εθελοντών, μέσα από ένα τεστ που περιλάμβανε διακόσιες πενήντα ερωτήσεις, τους υπέβαλλαν σε εξέταση doppler για να αξιολογηθεί ένας σημαντικός δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου και το πάχος του τοιχώματος των καρωτίδων.

«Μετά την εκ νέου επεξεργασία των δεδομένων, διαπιστώσαμε ότι τα άτομα με πιο επιθετική και ανταγωνιστική ιδιοσυγκρασία τείνουν να αναπτύξουν πιο εύκολα πάχυνση στις καρωτίδες. Οι πιο ευερέθιστοι διαπιστώθηκε ότι είχαν αυξήσει κατά 40% αυτό τον κίνδυνο» εξήγησε η Μανουέλα Ούντι, ερευνήτρια στο Κέντρο CNR του Κάλιαρι. Οι εθελοντές εξετάστηκαν πάλι έπειτα από τρία χρόνια, έκαναν doppler και διαπιστώθηκε ότι η πάχυνση των αρτηριών τους συνεχιζόταν με το πέρασμα του χρόνου. Και όλα αυτά ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου (καρδιαγγειακοί, κάπνισμα, υπέρταση ή υψηλή χοληστερίνη).

Η μελέτη όμως έδειξε ότι οι επιθετικές γυναίκες είχαν πιο αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού από τους άνδρες, παρά την ευεργετική δράση των οιστρογόνων μέχρι την εμμηνόπαυση.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: