Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Tips και συμβουλές για να ανανεώσεις το χώρο σου


Επειδή η ανανέωση ξεκινάει από μέσα, μικρές αλλαγές στο σπίτι θ’ αλλάξουν τη διάθεσή σου σίγουρα. Ανακάλυψε απλούς και το βασικότερο οικονομικούς τρόπους για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σ’ ένα χώρο γεμάτο αρμονία που θα σε προκαλεί να χαλαρώσεις.




Οι προτάσεις των διακοσμητών για την διακόσμηση φέτος χαρακτηρίζονται από μια λέξη: minimal. Όχι δηλαδή ότι και η οικονομική μας κατάσταση θα μας επέτρεπε τίποτα grande. Φωτεινά χρώματα, άπλετο φως και καθαρότητα σε αρμόνια, θα κυριαρχήσουν στο χώρο σου. Μπες σε οικολογική διάθεση και… επιστροφή στη φύση!

Υφάσματα

Στα καταστήματα με είδη σπιτιού μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές κουρτίνες από ελαφριά υφάσματα και φωτεινά χρώματα. Απόφυγε τις διχρωμίες για πιο minimal αισθητική καθώς και τα πολλά σχέδια. Όσο για τον καναπέ σου ξέχνα τα ριχτάρια και ανανέωσέ τον απλά με καινούρια μαξιλάρια. Αν ο καναπές είναι μονόχρωμος επέλεξε μοτίβα με παιχνιδιάρικα σχέδια, ενώ αν έχει σχέδια ισχύει το αντίθετο.



Πινελιές τέχνης

Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς όλα τα διακοσμητικά που βαραίνουν τα ράφια σου. Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι και κράτα σε μια κούτα ότι αγαπάς. Στόλισε το σπίτι σου με μονόχρωμα βάζα, και διακοσμητικά λιτής γραμμής. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα σε αυτό το κομμάτι, ξύπνα τον καλλιτεχνικό εαυτό σου και αξιοποίησε αυτά που ήδη έχεις. Με λίγη φαντασία όλο και κάτι από αυτά που έχεις θα μπορεί να γίνει αγνώριστο.

Επί τοίχου

Οι ταπετσαρίες και τα stencil επιστρέφουν δυναμικά. Ριγέ και απαλές διχρωμίες παντρεύουν το κλασικό με το μοντέρνο και κάνουν το σπίτι σου να φαίνετε καινούριο. Επέλεξε τα όμως για ένα μόνο τμήμα του σπιτιού αλλιώς θα μοιάζει με συσκευασία δώρου.

Αν έχεις πολλούς ελεύθερους τοίχους χρησιμοποίησε πόστερ ή φωτογραφίες μ’ ένα συγκεκριμένο θέμα(και δεν εννοώ το γάμο της ξαδέρφης σου) και στόλισε τους.

Μια άλλη λύση είναι οι καθρέφτες, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, με λιτές κορνίζες σε φυσικά χρώματα. Θα μεγαλώσουν το χώρο και θα δημιουργήσουν παιχνιδιάρική διάθεση με τις αντανακλάσεις τους. Και εδώ πρόσεχε τις υπερβολές. Μην ξεχνάς:minimal.

«Πράσινη» διακόσμηση

Στόλισε το χώρο σου με λουλούδια και δώσ’ του χρώμα και άρωμα. Προς θεού όχι πλαστικά. Οικονομικά και μεγάλη διάρκεια ζωής είναι αυτό που ψάχνεις.

Επισκέψου ένα φυτώριο στην περιοχή σου(είναι πιο οικονομικά από τα ανθοπωλεία)για να τα προμηθευτείς και ζήτα να ενημερωθείς και για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Μια γλαστρούλα στο παράθυρο και δυο-τρεις στο μπαλκόνι σου είναι αρκετές. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε να μετατρέψεις το σπίτι σου σε Βοτανικό κήπο.

Ρίξε φώς

Πέρα από τα φωτιστικά, επιβάλλετε να πλύνεις τα τζάμια να μπει και λίγο φυσικό φως. Και αφού τα έπλυνες άλλαξε και τα φωτιστικά σου τώρα. Ξεκίνα με τα καπέλα σαν πιο οικονομική λύση και διάλεξε ανοιχτόχρωμα ή κάτι με διακριτικό σχέδιο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο φωτιστικό δαπέδου για περισσότερο φως, ενώ όσο η νύχτα πέφτει, προτίμησε κεριά σε μια γωνιά του δωματίου.

Αν έχεις τζάκι μπορείς να τοποθετήσεις εκεί τα κεριά σου για μια πιο ζεστή διάθεση. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι θα το καθαρίσεις πρώτα και θα ξεφορτωθείς ότι ξύλα υπάρχουν τριγύρω.




πηγη:men24
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: