Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πέρασε το νομοσχέδιο για το ΔΝΤ

Πέρασε το νομοσχέδιο για το ΔΝΤΌπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, συνολικά 296 βουλευτές ψήφισαν σήμερα. «Ναι» δήλωσαν οι 172, «όχι» οι 121 και «παρών» οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, «το σχέδιο νόμου γίνεται δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία» τόνισε ο Φ. Πετσάλνικος.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από τη στάση τους απέναντι στα οικονομικά μέτρα, να απομονώσουν τη βία, εκτιμώντας ότι ανάλογα φαινόμενα θα οδηγήσουν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συμμερίζεται την οργή των πολιτών και πως μάλιστα συμπάσχει, ιδιαίτερα όταν, όπως είπε, σε καθημερινή βάση αναδύονται περιστατικά ανευθυνότητας και αντίληψης πλιάτσικου από την προηγούμενη κυβέρνηση. Χρέωσε στη ΝΔ «εγκλήματα» που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση και προανήγγειλε την αποστολή στον εισαγγελέα υποθέσεων κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, φέροντας το παράδειγμα υπουργού που ξόδεψε 28.000 ευρώ για κουρτίνες. Η αναφορά προκάλεσε έντονη αντίδραση και ειρωνικά σχόλια από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Δεν ντρέπεστε; Πληρώνει ο ελληνικός λαός και εσείς γελάτε;».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, επέρριψε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση, σημειώνοντας ότι «επί των ημερών της εκτοξεύθηκαν τα spread και έγιναν οι υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους». Απαντώντας στα περί «κουρτίνας», είπε ότι και ο ίδιος μπορεί να αναφερθεί σε περιπτώσεις όπως το Χρηματιστήριο ή τα υποβρύχια.

Στην εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέπεμψε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε για συνολικό εκτροχιασμό του χρέους της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι σήμερα ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα δικά του αδιέξοδα. «Οι νόμοι αλλάζουν στην κοινωνία και «όχι στο κεφάλι κάποιων», τόνισε, αναφερόμενη στη συζήτηση γύρω από τη στάση του κόμματος απέναντι στο Σύνταγμα. Η ίδια προειδοποίησε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη δράση του και πως όποιες προσπάθειες παρεμπόδισης «θα γυρίσουν μπούμερανγκ».

«Το θέμα δεν είναι να στηρίξουμε τον Παπανδρέου αλλά να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προδικάζοντας τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «Τη βία την επέλεγε πάντα το καθεστώς και σήμερα το καθεστώς τρίζει και φοβάται. Φοβάται την οργή του λαού και ο λαός χθες μίλησε». «Η σημερινή ημέρα δεν είναι ίδια γιατί από χθες «εκτός από τις αγορές, το ΔΝΤ και μία άβουλη κυβέρνηση, μίλησε ο λαός. Χθες είχαμε την μεγαλύτερη παλλαϊκή συγκέντρωση από τη Μεταπολίτευση» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «τη χαιρετίζουμε και μας εμπνέει» πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι ο τόπος θα πληρώνει για την επόμενη 20ετία αν δεχτούμε τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.
Πηγή:tvxs.gr-neolaia.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: