Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Οι 5 Καλύτερες μεταφορές comics στο σινεμά (video)


Το Hollywood έχει πια στραφεί ολοφάνερα στα comics ως μαγιά για εντυπωσιακά blockbusters. Μασκοφόροι υπερήρωες, αντιήρωες και... λοιποί μεταλλαγμένοι τύποι περνούν όλο και τακτικότερα από τη μεγάλη οθόνη. Ποιες, όμως, είναι οι καλύτερες μεταφορές από τη σελίδα στο πανί;


Σίγουρα υπάρχουν πάνω από πέντε επιλογές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως απάντηση στην παραπάνω ερώτηση. Στο αφιέρωμα αυτό προσπαθήσαμε να περιοριστούμε σε αυτές τις ταινίες που ικανοποίησαν εξίσου και τους αναγνώστες του εκάστοτε comic, μεταφέροντας πρωτίστως την ουσία και την αίσθηση που πήγαζε από τις σελίδες, αλλά και τους σινεφίλ που πήγαν να δουν μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική δημιουργία, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία του comic.



Batman Begins – 2005


Ο ταλαντούχος Christopher Nolan υπογράφει την επανεκκίνηση μιας πεθαμένης σειράς, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το comic του Frank Miller «Batman: Year One», το οποίο επιχείρησε μια επιτυχημένη νέα (και πολύ πιο σκοτεινή) ανάγνωση του διάσημου εκδικητή που γέννησε το μυαλό του Bob Kane. Με τον Christian Bale να δίνει το νέο πρόσωπο στον Άνθρωπο Νυχτερίδα και να περιστοιχίζεται από ένα εκλεκτό καστ, η ταινία βρήκε καθολική αποδοχή και οδήγησε σε ένα εξίσου πετυχημένο sequel.



X-Men – 2000


Το παιδί-θαύμα Bryan Singer καταπιάνεται με την «all-star» ομάδα της Marvel, τους διάσημους μεταλλαγμένους ήρωες X-Men, δημιουργημένους από τους Stan Lee και Jack Kirby, και τα καταφέρνει περίφημα, δημιουργώντας μια ταινία καταιγιστικής δράσης και ειλικρινούς πιστότητας που έκανε και τους πιο αφοσιωμένους αναγνώστες να τρίβουν τα μάτια τους από έκπληξη. Εντυπωσιακό καστ, δύο sequels και πολλά spin-offs στα σχέδια επιβεβαιώνουν την επιτυχία.



300 – 2006


Ο Frank Miller ξαναχτυπά δια μέσου του Zack Snyder που ανέλαβε να μεταφέρει το αιματοβαμένο comic του στο πανί ευλαβικά, σχεδόν καρέ καρέ. Η υπερβίαιη ιστορία του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών που καθυστέρησαν την επέλαση των Περσών στις Θερμοπύλες αναβιώνει μέσα από εκπληκτικές παλέτες χρωμάτων, εντυπωσιακές κάμερες και υψηλού επιπέδου ειδικά εφέ. Ό,τι και να κάνει μετά από αυτή την ταινία, ο Gerard Butler θα είναι πάντα ο King Leonidas.



Hellboy – 2004


Μια από τις πιο αγαπημένες σειρές ανάμεσα στους φίλους της ένατης τέχνης, το «Hellboy» του Mike Mignola, συστήνεται στο ευρύτερο κοινό μέσα από την απίστευτα διασκεδαστική μεταφορά του Guillermo del Toro. Η γνωστή εμμονή του μεξικανού σκηνοθέτη για το σύνθετο μακιγιάζ και τα «πατροπαράδοτα» ειδικά εφέ αφηγήθηκε με «απτό» τρόπο την ιστορία ενός έκπτωτου πλακατζή δαίμονα της κόλασης που μάχεται πλέον άλλες... υπόγειες οντότητες. Άφθονο ξύλο, πηγαίο γέλιο και εντυπωσιακά πλάσματα οδήγησαν σ’ ένα εξίσου απολαυστικό sequel.



Sin City – 2005


Φαίνεται πως ο Frank Miller πρέπει να στεφθεί ως ο πιο «κινηματογραφικός» δημιουργός comics, αφού άλλο ένα πνευματικό του τέκνο, η «Sin City», ζωντάνεψε σε φαντασμαγορικό ασπρόμαυρο από τον ίδιο και τον Robert Rodriguez. Pulp ιστορίες που διασταυρώνονται, noir ατμόσφαιρα και ανεξάντλητη βία είναι τα κύρια συστατικά της «Αμαρτωλής Πόλης», η μεταφορά της οποίας συγκέντρωσε ένα αξιόλογο καστ και άφησε τη δική της εποχή στην κινηματογραφική ιστορία.




πηγη:nooz.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: