Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πόση αλήθεια κρύβουν γνωστά γιατροσόφια (Νο2)


Πόσα και πόσα γιατροσόφια δεν σου κληροδότησε η μαμά ή η γιαγιά σου και πόσα από αυτά δεν υιοθέτησες κι εσύ στην καθημερινή σου ζωή; Σίγουρα, τα περισσότερα από αυτά δεν έχεις ιδέα από πού προέκυψαν και φυσικά πόσο αληθινά ή ανυπόστατα είναι. Δουλειά μας είναι να επιβεβαιώσουμε ή να καταρρίψουμε τους μύθους περί υγείας που περνούν από γενιά σε γενιά.
Κι αν νομίζεις ότι τα γιατροσόφια είναι προνόμιο ελληνικό, μάθε πως τουλάχιστον 33 εκατομμύρια Βρετανοί πιστεύουν σε συμβουλές που διατηρήθηκαν από πάππου προς πάππο. Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα (στην οποία έλαβαν μέρος 3000 ενήλικες) το 69% αποκάλυψε πως πιστεύει σε λαϊκά γιατροσόφια ενώ το 72% φροντίζει να κάνει γνωστές τις συμβουλές αυτές και στις επόμενες γενιές. Για να δούμε πόσες εξ' αυτών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

6) Μειώνουν τα μπάνια με καυτό νερό την ικανότητα του σπέρματος για γονιμοποίηση;

Αλήθεια!

Το σπέρμα χρειάζεται δροσερές θερμοκρασίες για ν' αναπτυχθεί, γι' αυτό και οι όρχεις βρίσκονται εξωτερικά και όχι εσωτερικά στο ανδρικό κορμί. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Φραντζίσκο εξέτασαν άντρες που κανονικά έκαναν μπάνιο που έφτανε στη μια ώρα ή και παραπάνω. Έπειτα, τους ζήτησαν να μειώσουν την ώρα που απολάμβαναν το ντους τους στο ένα τέταρτο. Αυτό που είδαν είναι πως οι μισοί από αυτούς είχαν 500% μεγαλύτερη ανάπτυξη σπέρματος. Οι υπόλοιποι, των οποίων το σπέρμα δεν αντέδρασε, ήταν καπνιστές.

7) Το να διαβάζεις στα σκοτάδια ή με χαμηλό φωτισμό χαλάει την όρασή σου!

Ψέμα!

Μην ανησυχείς. Το διάβασμα με χαμηλό φωτισμό ή στο μισοσκόταδο δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια μόνιμη βλάβη στην όρασή σου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μάτια σου θ΄ αποφύγουν την έντονη καταπόνηση που είναι εξίσου δυσάρεστη. Τα μάτια έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στο φως που έχουν γύρω τους και οι κόρες των ματιών μεγαλώνουν ή μικραίνουν ανάλογα με το φως που συλλέγουν για να κάνουν την λειτουργία της όρασης καλύτερη.

9) Βάλε πάστα πάνω στο κάψιμο για να καταπραϋνθεί.

Ψέμα!

Εκτός από την πάστα, κυκλοφορεί και το γιατροσόφι της ωμής πατάτας, της χτυπημένης μαρέγκας και άλλα τόσα. Φυσικά σήμερα, οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί. Για την περιποίηση ενός εγκαύματος πρώτου βαθμού, καθαρίζουμε καλά την πληγή και αφήνουμε το δέρμα ακάλυπτο για να αναπνεύσει και να επουλωθεί γρηγορότερα. Οποιαδήποτε άλλη συνταγή απλά θα επιβραδύνει την ίαση. Φυσικά για τα πιο σοβαρά εγκαύματα, αρμόδιος είναι μόνο ο γιατρός για να προτείνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

10) Η οδοντόπαστα μπορεί να εξαφανίσει ένα σπυράκι στο άψε σβήσε.

Αλήθεια!

Πολλές οδοντόπαστες περιέχουν μενθόλη, η οποία μπορεί να δροσίσει και να καταπραΰνει την φλεγμονή. Ταυτόχρονα, η αντιμικροβιακή της δράση, εξοντώνει τα μικρόβια που δημιούργησαν το σπυράκι σε πρώτη φάση και αποξηραίνει την πληγή και δρα επουλωτικά εξαφανίζοντας το σπυράκι.




πηγη:womenonly
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: