Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μαρτύριο για τους οδηγούς η κατολίσθηση στα Τέμπη


Απίστευτος γολγοθάς περιμένει τους οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών που θα κινηθούν το επόμενο διάστημα στο τμήμα του ΠΑΘΕ στα Τέμπη, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις κατολισθήσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον ένα μήνα.

Αργά την Παρασκευή το απόγευμα, ολοκληρώθηκε στη Λάρισα η σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό την Προεδρεία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα κατά την οποία έγινε σαφές ότι ο δρόμος δεν θα ανοίξει εάν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών.

Ο υπουργός, επέρριψε εμμέσως ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι δεν έγιναν έργα που ήταν αναγκαία όπως για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός του επαρχιακού δικτύου που εξυπηρετεί με πολλά όμως προβλήματα σήμερα τους οδηγούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που κατασκευάζει το έργο Μαλιακός-Κλειδί, οι εναλλακτικές διαδρομές υπολογίζεται ότι παρατείνουν κατά μία ώρα την διαδρομή για Θεσσαλονίκη που για τα φορτηγά μπορεί να φτάσει έως και τις δύο ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή της Ελασσόνας όπου ο δρόμος είναι πολύ στενός και δεν μπορούν να περάσουν τα μεγάλα φορτηγά. Πηγές του υπουργείου Υποδομών τονίζουν πάντως ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ήδη επιλέξει την εναλλακτική διαδρομή Καλαμπάκα, Παναγιά Γρεβενά, Εγνατία Οδό η οποία όμως είναι κατά 30 έως 40 χιλιόμετρα μεγαλύτερη.

Περισσότερα στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος αλλά και για το χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας θα δοθούν από το υπουργείο τη Δευτέρα.

Από την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν τρεις εναλλακτικές διαδρομές, ανάλογα με τον όγκο των οχημάτων. Για τα ΙΧ προτείνεται η διαδρομή Παραλία Λάρισας Αγιάς-Αγιόκαμπο –Στόμιο-Ομόλειο ενώ για τα μεγάλα οχήματα από τον κόμβο Συκορείου, Ελασσόνα, Κοζάνη και από εκεί στην Εγνατία. Για τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους προτείνεται η διαδρομή Λάρισα- Ελλασσόνα –Κατερίνη.

Οι τρεις πάντως σήραγγες του έργου, μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα μήκους 6 χιλιομέτρων, οι οποίες θα μπορούσαν να απορροφήσουν την κυκλοφορία προκειμένου να επενδυθούν τα πρανή των Τεμπών και να σταματήσει η κατολίσθηση, προβλέπεται να κατασκευαστούν το 2012.

Για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στα Τέμπη μπορείτε να καλέσετε το 1866 ή το 2410741440.


Οι εναλλακτικές διαδρομές από και προς τη Β.Ελλάδα μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, που κινούνται στην ΠΑΘΕ, προερχόμενα από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (κόμβος Κορινού Πιερίας) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου -Αμπελώνα - Γυρτώνης θα συνεχίζουν επί της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου - Λάρισας, όπου θα εισέρχονται εκ νέου στην ΠΑΘΕ, από τον κόμβο Συκουρίου.

Εξάλλου, όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που κινούνται επί της ΠΑΘΕ, προερχόμενα από τη Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από το Κλειδί Ημαθίας προς την Εγνατία Οδό Βέροιας - Κοζάνης απ’ όπου μέσω της εθνικής οδού Κοζάνης-Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα - Γυρτώνης θα συνεχίζουν επί της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου - Λάρισας, όπου θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ, από τον κόμβο Συκουρίου.

Αντίθετα, τα ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά, μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, που κινούνται στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον κόμβο Συκουρίου προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου - Ελασσόνας-Αγίου Δημητρίου-Κατερίνης, όπου θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη.

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που ακολουθούν διαδρομή προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται επίσης από τον κόμβο Συκουρίου και θα ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο μέχρι το Μικρό Ελευθεροχώρι και στη συνέχεια μέσω της Εγνατίας Οδού Κοζάνης-Βέροιας θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο «Κλειδί» Ημαθίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου που θα ισχύσουν οι έκτακτες διαδρομές.
Πηγη:protothema




Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: