Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025

Φιλέτο γλώσσας με μουστάρδα

Το ψάρι είναι πραγματικά μια εξαιρετικά υγιεινή και ελαφριά επιλογή διατροφής. 

Γιατί είναι τόσο ωφέλιμο;

  • Πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά: Ειδικά τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί) είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA), τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου .

  • Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη: Παρέχει άπαχη πρωτεΐνη, χρειάζεται για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την αίσθηση του κορεσμού, χωρίς να είναι βαριά.

  • Πηγή βιταμινών & μετάλλων: Περιέχει βιταμίνη D, βιταμίνη B12, ιώδιο, σελήνιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

  • Ελαφρύ και εύπεπτο: Γενικά, τα ψάρια είναι πιο εύκολα στην πέψη από το κόκκινο κρέας, καθιστώντας τα ιδανικά για ένα ελαφρύ γεύμα.

Πρέπει να ενταχθεί στην τροφική μας αλυσίδα, κανονικά όλο το χρόνο, μη σας πούμε κάθε εβδομάδα!

Βρήκαμε λοιπόν για εσάς μια τέλεια συνταγή για γλώσσες, που θα αγαπήσουν ακόμα και αυτοί που ακούν «ψάρι» και τρέχουν να κρυφτούν.

Εύκολη, απλή, πεντανόστιμη.

Υλικά

2 φιλέτα γλώσσας
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ τρίμμα φρυγανιάς
1 κ.γ πιπέρι
2 κ.σ μουστάρδα

Εκτέλεση

1. Ξεκινάτε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180C.
2. Στη συνέχεια, λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ με την μία κουταλιά λάδι και τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα.
3. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τις 2 κουταλιές λάδι, το τρίμμα φρυγανιάς και το πιπέρι. Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φιλέτα.
4. Ψήνετε για 15 λεπτά το πολύ, ή μέχρι να έχει ψηθεί το ψάρι σύμφωνα με το γούστο σας (ελέγχετε κάθε τόσο για να μην σας στεγνώσει).



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: