Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ο πληθυσμός του πλανήτη θα ξεπεράσει τα 7 δισ.


Στα επίπεδα των 9 με 10 δισεκατομμυρίων θα σταθεροποιηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός μέσα στον αιώνα εκτιμά μελέτη του γαλλικού Ινστιτούτου
Δημογραφικών Μελετών (Ined) που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο πληθυσμός του πλανήτη θα ξεπεράσει το φράγμα των 7 δισεκατομμυρίων μέσα στο 2011, επισημαίνεται στην έρευνα. Χρειάστηκαν μόλις 12 χρόνια για να φτάσει από τα έξι στα επτά δισεκατομμύρια και άλλα 14 για να προσεγγίσει τα οκτώ, περίπου το 2025.

Στη συνέχεια ο παγκόσμιος πληθυσμός θα σταθεροποιηθεί γύρω στα 9 με 10 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ined το οποίο πραγματοποιεί δικές του μελέτες, παράλληλα με αυτές των Ηνωμένων Εθνών, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων διεθνών οργανισμών.

Μέχρι το 2050 υπολογίζεται ότι η Ινδία θα έχει περάσει στην πρώτη θέση, με 1,69 δισ. κατοίκους, θα ακολουθεί η Κίνα με 1,31 δισ. και στην τρίτη θέση θα βρίσκεται η Νιγηρία με 433 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει πληθυσμό 513 εκατομμυρίων.

Εντούτοις, αν και η δημογραφική ανάπτυξη επιβραδύνεται σε όλες τις ηπείρους, στην Αφρική παραμένει πολύ ισχυρή.

Παρά το AIDS και την υψηλή παιδική θνησιμότητα, μέχρι το 2100 ο ένας στους τρεις κατοίκους του πλανήτη θα ζει στην Αφρική, ενώ σήμερα μόνο ένας στους επτά.

Το Ined σημειώνει ακόμη ότι η πληθυσμιακή αύξηση θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην υποσαχάρια Αφρική όπου ο πληθυσμός θα φτάσει από τα 600 εκατομμύρια το 2000 στα 3,4 δισεκατομμύρια το 2100. Στο σύνολο της Αφρικής, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα ο πληθυσμός θα τετραπλασιαστεί και από 800 εκατομμύρια το 2000 θα αγγίξει τα 3,6 δισ. το 2100.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: