Χωρίς καθόλου αλεύρι και ζάχαρη, αυτό το κέικ πρωτεΐνης είναι πολύ θρεπτικό και φτιαγμένο με λίγα, απλά υλικά.
Η συνταγή για το κέικ πρωτεΐνης
Υλικά
- 250 gr ταχίνι
- 5 κ.σ. μέλι
- 2 αυγά μεγάλα
- 1/2 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
- 2 πρέζες σόδα
- Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη λιωμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα του προθερμασμέ
- νου φούρνου, για 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η καρδιά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου