Βολικό στην πόλη και τσάμπα πράμα. Αλλά και κάτι ακόμα που δεν θυμίζει πια oriental.
Το πρώτο που νομίζω πως έπαιξε ρόλο έχει να κάνει με το όνομα. Το να λες Chevrolerl ακούγεται αβανταδόρικα. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα πιτσιρίκι πόλης. Παίζει ρόλο. Σου βγάζει μια αμερικανιά έστω και αν η μόνη σχέση που έχει το Spark με τις Η.Π.Α. είναι ότι εκεί βρίσκονται τα κεντρικά της General Motors στην οποία ούτως ή άλλως ανήκει η Chevrolet.
Το δεύτερο, κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει να κάνει με τη φάτσα.
Συγκεκριμένα στο Spark βάλθηκαν να σχεδιάσουν ένα city car που σου κάνει ευρωπαϊκό. Και όχι oriental. Έχει γωνίες, δείχνει μοντέρνο και μπροστά στο λευκό χαρτί έκατσε ένας άνθρωπος με αποδεδειγμένο ταλέντο, ο Dave Lyon που είναι και ο επικεφαλής design του γκρουπ. Στο video που ακολουθεί θα δεις να σου μιλάει ο ίδιος για το αυτοκίνητο.
Το προτελευταίο έχει να κάνει με την τιμή. Με 7.790€ δεν έχεις air condition που αν δεν πάσχεις από υποθερμία δεν παίζει στην Ελλάδα αλλά sorry, αν θες να κάνεις σκόντο η τιμή σκοτώνει. Ή δίνεις άλλα 750€ και δροσίζεσαι. Με αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις ένα κοψοχρονιάτικο τετράπορτο αλλά ένα κανονικό με άνετες θέσεις για τέσσερις, απρόσμενα καλή, χαμηλή θέση οδήγησης (δεν μπορώ με τίποτα αυτές που σε κάθεσαι λες και είσαι σε νταλίκα) και πάρα, πάρα πολύ οικονομικό. Περισσότερα από 5 λίτρα δεν θα κάψεις.
Αν σε έχει πιάσει και ο ιός της τσιγκουνιάς που είναι πλέον μεταδοτικός στην πόλη, μπορεί και λιγότερο. Μου άρεσε το ταμπλό που τα βλέπεις όλα συγκεντρωμένα, το ανάλαφρο τιμόνι που βολεύει στο παρκάρισμα αλλά και ο γρήγορος επιλογέας για να τις πετάς καρφωτές αν βαριέσαι να πατάς το αμπραγιάζ. Ο κινητήρας τα έχει τα ντεσιμπέλ του όταν του πίνεις το αίμα και κάποια πλαστικά θα μπορούσαν να ήταν πιο soft σε αφή. Ή μήπως δεν θα μπορούσαν γιατί απλά πιο χαμηλά η τιμή δεν βγαίνει;
Δες και το video. Δεν παίχτηκε στην Ελλάδα αλλά είναι ευρηματικό και έχει πλάκα.
Database
Κυβικά: 1.0 λίτρα
Δύναμη: 68 ίπποι
0-100: σε 15.5 ΄΄
Τελική: 154 χλμ/ώρα
Κατανάλωση: 5.1 λίτρα/100 χλμ
Χρήμα: 7.790€
Yes: το σχήμα που δεν σου κάνει φτηνό, η κατανάλωση, η τιμή, η θέση οδήγησης
No thanks: το ‘’ηχοσύστημα’’ του κινητήρα όταν το βιάζεις.
Info: www.chevrolet.gr
Πηγη:yupi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου