Χιονισμένο είναι το τοπίο σε πολλές περιοχές στα ορεινά της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, για την πρόσβαση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα.
Συγκεκριμένα, αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) από τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα, αλλά και την Κερασιά.
Επίσης, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», αλλά και προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου από το δρόμο της Βέροιας. Ο δρόμος από τη Νάουσα προς το Σέλι, είναι κλειστός.
Καθαρό είναι το οδικό δίκτυο στις Σέρρες, αλλά και στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο Βίτσι, του νομού Φλώρινας (18ο έως 28ο χλμ.).
Ακόμη, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμος Καστοριάς-Αμυνταίου (22ο-38ο χλμ.) αλλά και Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου (30ο-60ο χλμ.).
Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.
Πηγη:protothema
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου