Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Anonymous: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους διάσημους hacktivists

Μόλις προχθές χάκαραν και έριξαν 10.000 σάιτ παιδικής πορνογραφίας. Το μεγαλύτερο hacktivist group του αιώνα μας φοράει τη μάσκα του Guy Fawkes, του V For Vendetta, και αντιστέκεται στους οικονομικούς και πολιτικούς θεσμούς του σήμερα.
Aυτά είναι τα 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους Anonymous

Προχθές ένας χάκερ που ανήκει στην ομάδα τους κατέβασε το 20% των σελίδων του dark web. Η επίθεση είχε ως στόχο πάνω από 10.000 σελίδες του dark web που πουλούσαν ή κοινοποιούσαν παιδική πoρνογραφία. 

Το dark web σχετίζεται συχνά με εγκληματική δραστηριότητα και παράνομο περιεχόμενο, όπως η κακόφημη διαδικτυακή αγορά ναρκωτικών Silk Road.

 Οι επιθέσεις τα έβαλαν με μία δομή-κλειδί του dark web που ονομάζεται Freedom Hosting 2 το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

To Freedom Hosting 2 φιλοξενεί πάνω από το 20% των σελίδων του dark web και ισχυρίζεται ότι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής στην παιδική πoρνογραφία.

Οι Anonymous ξεκίνησαν το 2008 ως μια «hacktvist» οργάνωση, που αντιτίθεται στην νέα τάξη πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης. 

Ο όρος hacktivist, προέρχεται από τις λέξεις hacker και activist(ακτιβιστής). 

Μέχρι σήμερα οι Anonymous ευθύνονται για μια σειρά επιθέσεων σε ιστοσελίδες, καθώς και για μηνύματα μέσω βίντεο και social media.



Η πλέον διάσημη φιγούρα του group, είναι ο Commander X, που φορώντας μια μάσκα του Guy Fawkes από τη διάσημη ταινία «V for Vendetta», δίνει συνεντεύξεις και εκφράζει τις θέσεις των Anonymous.

Ο Commander Χ αποδέχτηκε πως είναι ένας πολύ ικανός hacker και δημιουργός του group PLF(People’s Liberation Front). 

Το group του λειτουργεί από το 1985 και έχει ως στόχο την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης στο διαδίκτυο. Αρκετά μέλη του PLF, υπολογίζεται ότι ανήκουν στο group των Anonymous.

Όσο περίεργο και αν φανεί, οι Anomymous έχουν το δικό τους μοναδικό τρόπο ώστε να προσηλυτίζουν νέα μέλη. 

Δεν χρειάζεται κάποια αμοιβή γι’ αυτό, παρά μόνο ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι ικανός hacker και να αντιτίθεται στο νέο ρεύμα της πολιτικής εποχής μέσω των social media. 

Με αυτόν τον τρόπο και ειδικά στις σημερινές μέρες, όλοι οι χρήστες του Internet θα μπορούσαν να θεωρηθούν μέλη…

Μια από τις διασημότερες «επιθέσεις» που πραγματοποίησαν οι Anonymous, ήταν αυτή στα συστήματα της Visa και της Mastecard. Όταν οι δύο μεγάλες εταιρίες αρνήθηκαν να δεχθούν δωρεές ώστε να παραμείνει σε λειτουργία το WikiLeaks, οι Anonymous έκαναν attack στους servers των εταιριών. Είναι το περίφημο «Operation Payback».



Με την παραπάνω κίνηση, πολλοί πιστεύουν ότι στην ηγεσία των Anonymous βρίσκονται άνθρωποι που ήταν στο πρόγραμμα του WikiLeaks. Σήμερα, οι Anonymous δηλώνουν πολέμιοι του ACTA, ακριβώς όπως έκανε και πριν μερικά χρόνια ο Assange (για την ελευθερία της είδησης).

Οι Anonymous είχαν εκφράσει διαδικτυακά την υποστήριξη τους τόσο στους δημιουργούς του Torrent swarm The Pirate Bay, όσο και στο file sharing MegaUpload που αποφάσισε να κλείσει το FBI λόγω παράνομης διανομής αρχείων.

Οι Anonymous εκτός από το να επηρεάσουν τον κόσμο με τα μηνύματα τους, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατάσταση της χώρας μας. Η διασημότερη κίνηση τους ήταν η αλλαγή του κώδικα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης , όπου στην ουσία κατηγορούσαν την πολιτική ηγεσία για την σημερινή οικονομική κατάσταση και τον θάνατο της Δημοκρατίας.


Μετά το μπαράζ διαδικτυακών επιθέσεων με τους LuLzSec (παρόμοιο hactivist group), τα μέλη των Anonymous θέλησαν να δώσουν ένα γερό μήνυμα στην αστυνομική διεύθυνση και οργάνωση των ΗΠΑ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μέλη έκαναν πάρτι στους servers της Αστυνομίας, μπαίνοντας σε απόρρητους φακέλους, εξερευνώντας στοιχεία και καταστρέφοντας βάσεις δεδομένων.

Τα μέλη των Anonymous υπολογίζεται πως απαρτίζονται από άτομα ηλικίας 16 έως και 40. Οι πρώτες συλλήψεις ατόμων που έκαναν επιθέσεις σε ιστοσελίδες, έδωσαν την εντύπωση στις αστυνομικές αρχές πως έχουν να κάνουν με μέλη των Anonymous. Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως οι χρήστες είτε ενεργούσαν αυτούσια, είτε προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με το hacktivist group, μέσω των ενεργειών τους στο διαδίκτυο. Οι συλλήψεις πάντως συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: