Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Πώς θα κάνετε το μπότοξ να διαρκέσει περισσότερο

Μέχρι πολύ πρόσφατα μια ολόκληρη νέα κοινωνική ομάδα γέμιζε τα ιατρεία των δερματολόγων και των πλαστικών χειρουργών.
Γυναίκες της μεσαίας τάξης είχαν αρχίσει να διαθέτουν τα χρήματά τους σε ενέσιμα και Botox στο σπα της γειτονιάς τους, ειδικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Τώρα που τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν για πολλές από αυτές τις πελάτισσες, οι γιατροί προτείνουν άλλες λύσεις.

Ενέσεις με υαλουρονικο οξύ με μεγαλύτερη διάρκεια: «Για να παρατείνουμε τη διάρκειά του χρησιμοποιούμε καλλυντικά που περιέχουν και πάλι υαλουρονικό οξύ», συστήνει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου. «Η ουσία αυτή έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι και να συγκρατεί τα μόρια της υγρασίας. Έτσι δίνει στην επιδερμίδα όγκο και ελαστικότητα». Εναλλακτικά: Για να κάνουμε το δέρμα να απορροφήσει το υαλουρονικό οξύ χωρίς να χρειαστεί ενέσιμη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε την τεχνική του επιθέματος. 

Στο φαρμακείο βρίσκουμε ειδικές γάζες, όπως οι Jalplast, οι οποίες είναι εμποτισμένες με αυτή την ουσία. Ένας άλλος τρόπος είναι να απλώνουμε αμπούλες με υαλουρονικό οξύ, όπως οι Fillast, και στη συνέχεια να «σφραγίζουμε» το δέρμα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας με ένα στρώμα βαζελίνης ώστε να τις απορροφήσει.

Μπότοξ μακράς διαρκείας: Για να κάνουμε το εφέ να διαρκέσει πολύ περισσότερο από έξι μήνες που λέει ο γιατρός ακολουθούμε τα μυστικά των ειδικών. «Αμέσως μετά την έγχυση δεν ξαπλώνουμε μπρούμυτα γιατί μια τέτοια στάση ίσως προκαλέσει τη διάχυση της τοξίνης», λέει η δερματολόγος. «Για 24 ώρες αποφεύγουμε το ζεστό αέρα, όπως το σεσουάρ και τη σάουνα, δεν κάνουμε γυμναστική και δεν ιδρώνουμε». 

Οι κρέμες με πολυπεπτίδια μιμούνται τη δράση του Botox. «Αν και δεν φτάνουν στο βάθος που βρίσκονται οι μύες, επιδρούν στις νευρικές απολήξεις στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να παρατείνει τη διάρκεια του Botox μέχρι και κατά 30%. Ακόμα όμως κι όταν οι μύες επανακτήσουν την κινητικότητά τους, το δέρμα εξακολουθεί να δείχνει ήρεμο και ανανεωμένο». Εναλλακτικά: Και όμως, υπάρχει μια μάσκα που έχει τη δράση του Botox. «Περιέχει συνθετικά εξαπεπτίδια που εμποδίζουν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, των ουσιών που είναι υπεύθυνες για τις μυϊκές συσπάσεις», εξηγεί η κ. Λαμπρινοπούλου. Με αυτό τον τρόπο περιορίζουν την κινητικότητα των μυών κι έτσι βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο λείο και ξεκούραστο ενώ προλαμβάνουν την εμφάνιση των καινούργιων ρυτίδων οι οποίες οφείλονται στις εκφράσεις. Ειδικά στα εκφραστικά πρόσωπα που κάνουν πολλές γκριμάτσες, με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η καταπόνηση του δέρματος» (€80).

Resurfacing με λέιζερ: Συσκευές όπως το λέιζερ CO2 ή το fractional καταστρέφουν τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας κι έτσι την παρακινούν να συνθέσει νέα. Με τις σωστές τεχνικές μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα ώστε να μην ξαναχρειαστούμε λέιζερ για πολλά χρόνια. Γι' αυτό αμέσως μετά την εφαρμογή ξεκινάμε θεραπεία τόσο με ενυδατικούς όσο και με αναπλαστικούς παράγοντες. «Οι ενυδατικές χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της μέρας ενώ πρωί και βράδυ βάζουμε αναπλαστικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ και μαντεκασοζίδη. 

Είναι σημαντικό να μην πειράζουμε το δέρμα και να μην τραβάμε τις πέτσες γιατί θα το τραυματίσουμε», μας λέει o πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Φλώρος. Εναλλακτικά: Τη δράση της απολέπισης μπορούμε να την πετύχουμε με χημικό πίλινγκ που έχει ρυθμιζόμενη συγκέντρωση οξέων. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στιβάδα διεγείρει την κυτταρική ανανέωση. Συγχρόνως περιορίζει τα εκφυλισμένα κύτταρα που προκαλούν επιφανειακές ανωμαλίες και δυσχρωμίες ενώ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Η εφαρμογή επαναλαμβάνεται 4-6 φορές, ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι το οξύ (από €50).
Από τη Μαρίλη Ευφραιμίδη


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: