Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινή και ανανεωμένη Νέα Υόρκη


Καλοκαιρινή και ανανεωμένη Νέα Υόρκη

Τα πεζοδρόμια και τα πάρκα της Νέας Υόρκης μεταμορφώνονται και πάλι σε χώρους διασκέδασης, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες καλωσορίζουν το καλοκαίρι με την ξεχωριστή αγάπη που έχουν για τη διασκέδαση.


Η σεζόν αυτή προσφέρει επαρκείς λόγους για να εξερευνήσετε το Μεγάλο Μήλο, από δωρεάν συναυλίες και νέα εστιατόρια μέχρι την επανέναρξη των επισκέψεων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, το Κόνεϊ Άιλαντ και το Space Shuttle Pavilion.
Νέα καταλύματα για διανυκτέρευση
Το Hyatt Union Square New York, ένα ξενοδοχείο 178 δωματίων στη διασταύρωση της 4ης λεωφόρου με τη 13η οδό, είναι το πρώτο ξενοδοχείο που ανοίγει στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια. Το μπαρ του είναι τo Singl Lounge (που σερβίρει ουίσκι, κρασί και άλλα ποτέ) και το εστιατόριο είναι το Fourth (που σερβίρει μοντέρνα αμερικανική κουζίνα). Τα δωμάτια είναι περιποιημένα και 11 απ’ αυτά έχουν ευρείς εξωτερικούς χώρους (από 239 ευρώ τη διανυκτέρευση)
Υπάρχουν δύο ξενοδοχεία που έχουν ανανεωθεί και έχουν αλλάξει ονομασία: Το 774 δωματίωνWestin New York Grand Central στην 42η οδό (πρώην Helmsley Hotel) και το 511 δωματίωνJW Marriott Essex House (πρώην Jumeirah). Το ξενοδοχείο Westin έχει τηλεοράσεις 42 ιντσών (142 ευρώ/διανυκτέρευση), ενώ το JW έχει διακόσμηση αρ ντεκό και δωρεάν WiFi σε κάθε δωμάτιο (από 225 ευρώ/διανυκτέρευση).
Τι θα λέγατε να συνδυάζατε την επίσκεψή σας στην πόλη με μια επταήμερη κρουαζιέρα στις Βερμούδες νήσους; Ναι, είναι εφικτό! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε καμπίνα στονέο πλοίο Norwegian Breakaway, χωρητικότητας τεσσάρων χιλιάδων επιβατών. Το πλοίο φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του 27 εστιατόρια, 18 μπαρ και τρεις παραγωγές του Broadway, ενώ μεταφέρει την νεοϋορκέζικη ενέργεια στην ήρεμη τοποθεσία των Βερμούδων. Υπάρχουν επίσης καμπίνες για ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι, καθώς και μια ειδική πτέρυγα για οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να ξοδέψουν …αρκετά χρήματα.Η επταήμερη κρουαζιέρα ξεκινά με χρεώσεις από 563 ευρώ ανά άτομο.
Νέα εστιατόρια
Το πιο «φρέσκο» εστιατόριο του σεφ Jean-Georges Vongerichten είναι το ABC Cocina στη 19η λεωφόρο, που σερβίρει λατινοαμερικάνικα γεύματα με εποχιακά συστατικά (το μενού περιλαμβάνει παστωμένο σολομό και πίτες καβουριού με σάλτσα ταρτάρ).
Ο σεφ Michael White άνοιξε το Costata (που σημαίνει παϊδάκι), ένα ιταλικό εστιατόριο ειδικευμένο στο κρέας, χωρίς να του λείπουν τα θαλασσινά ή οι μακαρονάδες.
Επίσης, στο ζυθεστιατόριο Fourth, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Hyatt Union Square που περιγράψαμε νωρίτερα, θα βρείτε αστακό και οστρακοειδή μέχρι κοτόπουλο με σάλτσα που περιέχει ροζ αλάτι.
Αξιοσημείωτη είναι και η εκδήλωση Summer Restaurant Week, όπου διάφορα συμμετέχοντα εστιατόρια σερβίρουν μεσημεριανό με 19 ευρώ και βραδινό με 26 ευρώ.

Επανενάρξεις μετά τον τυφώνα Σάντι

Από τις 4 Ιουλίου
Δεν υπάρχει πιο ταιριαστή μέρα για να ανοίξει ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας από την αμερικανική εθνική γιορτή στην 4η Ιουλίου. Το αξιοθέατο ήταν κλειστό από το περασμένο φθινόπωρο, λόγω των καταστροφών που είχε προκαλέσει στο νησάκι ο τυφώνας Σάντι. Το γειτονικό νησί Ellis παραμένει κλειστό. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι κρατήσεις μέσω διαδικτύου.
Από τις 10 Ιουλίου
Στις 10 Ιουλίου άνοιξε για το κοινό το Space Shuttle Pavilion, που φιλοξενεί το αυθεντικό διαστημικό λεωφορείο Enterprise. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το σκάφος και από την κάτω πλευρά του και να παρακολουθήσουν ένα φιλμ σχετικά με αυτό με αφηγητή τον ηθοποιό Λέναρντ Νίμοφ (που έπαιζε τον Σποκ στο Σταρ Τρεκ της δεκαετίας του ’60).
Ο θρυλικός χώρος διασκέδασης στο Coney Island του Μπρούκλιν, ο οποίος επίσης υπέστη φθορές από τον τυφώνα, άνοιξε και επισήμως για την καλοκαιρινή σαιζόν. Όλες οι διάσημες ατραξιόν του πάρκου έχουν επιδιορθωθεί πλήρως και είναι έτοιμες για να υποδεχθούν το κοινό.

Δωρεάν συναυλίες και εκδηλώσεις

28 Μαΐου-18 Αυγούστου
Οι παραστάσεις Σαίξπηρ του Public Theater είναι δωρεάν, αλλά απαιτούν πρότερο σχεδιασμό, μιας και θα πρέπει να πιάσετε θέση στην ουρά ώρες προτού αρχίσουν να μοιράζονται τα εισιτήρια (και το όριο είναι δύο εισιτήρια ανά άτομο). Φέτος, μπορείτε να δείτε το Αγάπης Αγώνας Άγονος (23 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου).
17 Ιουνίου-19 Αυγούστου
Αν προτιμάτε τις ταινίες, δείτε τα κλασικά φιλμ που προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στη γιγαντοοθόνη που βρίσκεται στο πάρκο Bryant από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου. Η εκδήλωση είναι κομμάτι του καλοκαιρινού φεστιβάλ ταινιών HBO Bryant Park Summer Film Festival.

Πάρτι δρόμων, εκθέσεις με χειροτεχνίες και παρελάσεις

Μια καλή παρέλαση ή εκδήλωση στους δρόμους της Νέας Υόρκης αρέσει σε όλους – εκτός ίσως από τους οδηγούς ταξί. Υπάρχει ένα πανηγύρι σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο, οπότε βρείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο ή ρωτήστε το προσωπικό του ξενοδοχείου σας. Μπορείτε επίσης να δείτε την παρέλαση στις 11 Αυγούστου.
Επιπλέον, κάθε Σάββατο από τις 11 το πρωί, υπάρχει ένας καλός λόγος να επισκεφθείτε τη συνοικία Williamsburg. Ο λόγος είναι το φεστιβάλ Smorgasburg, ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ φαγητού, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν 100 από τους καλύτερους προμηθευτές φαγητού της πόλης.
Αθλητικά
Στην Ελλάδα, το μπέιζμπολ δεν είναι αυτό που θα λέγαμε δημοφιλές, ή έστω διαδεδομένο. Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε από κοντά το αμερικανικό εθνικό σπορ, τόσο οι Mets όσο και οι Yankees παίζουν εντός έδρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν προτιμάτε το τένις, μπορείτε να προ-παραγγείλετε εισιτήρια για τη διοργάνωση US-Open, που λαμβάνει χώρα από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Όχι, οι νεοϋορκέζοι δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο! (ή τουλάχιστον, τον ευρωπαϊκό ορισμό της λέξης «ποδόσφαιρο»).



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: