Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι «χρυσοί κανόνες» της πετυχημένης δίαιτας



Δεν έχει σημασία ποιο «πρόγραμμα» διατροφής ακολουθείτε προκειμένου να φτάσετε στον στόχο σας, υπάρχουν όμως μερικοί χρυσοί κανόνες που πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου να μειωθούν τα επιπλέον κιλά αλλά και να διατηρηθούν.


Αν είστε τελικά έτοιμοι να αφήσετε το φαινόμενο «yo-yo» στο παρελθόν (να παίρνετε και να χάνετε βάρος συνεχώς), σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κάποιοι κανόνες που σε κάθε περίπτωση θα σας βοηθήσουν όποιο πρόγραμμα διατροφής και αν ακολουθείτε. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει και να κινήστε. Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητο «κομμάτι» ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ιδανικά, η φυσική σας δραστηριότητα θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αερόβιας άσκησης και ασκήσεις με αντιστάσεις. Αν έχει περάσει κάποιο μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που ασκηθήκατε, θα πρέπει να επανέλθετε σταδιακά στο επίπεδο εκγύμνασης που ήσασταν.

Έπειτα πίνετε άφθονο νερό , αν και προσλαμβάνετε νερό από τα τρόφιμα και τα ροφήματα που καταναλώνετε , οι ιδικοί συστήνουν να καταναλώνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερού κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό, όταν αθλείστε να είστε βέβαιοι ότι πίνετε νερό πριν, κατά την διάρκεια και μετά από κάθε δραστηριότητα ώστε να μην αφυδατώσετε τον οργανισμό σας. Επίσης το νερό δημιουργεί αίσθηση κορεσμού, χαλιναγωγεί την όρεξή σας και αποτοξινώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μην αφήνετε τον εαυτό σας να καταναλώνει πολύ μεγάλες μερίδες τροφίμων. Να θυμάστε ότι το «περισσότερο» δεν είναι πάντα το καλύτερο, ειδικά όταν πρόκειται για την ποσότητα του φαγητού στο πιάτο σας. Ακόμη και οι «υγιεινές» τροφές μπορούν να παρέχουν υπερβολικές θερμίδες αν τις καταναλώνετε σε μεγάλο βαθμό. Μάθετε πια είναι η κατάλληλη μερίδα για εσάς.

Θα σας φανεί χρήσιμο να έχετε ένα ημερολόγιο διατροφής καθώς είναι πολύτιμο εργαλείο. Είναι σημαντικό να καταγράφετε και να παρακολουθείτε ό, τι τρώτε, έτσι ώστε να μάθετε να αποφεύγετε την άσκοπη κατανάλωση φαγητού στο μέλλον.

Δώστε προσοχή και μην παραλείπετε γεύματα, τρώγοντας κανονικά τα γεύματα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να κρατήσετε το μεταβολισμό σας σε λειτουργία. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι ακόμα καλύτερα να χωρίσετε το γεύμα σας σε μικρότερες μερίδες και να τρώτε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Π.χ. Αν δεν καταφέρατε την επιθυμητή απώλεια βάρους αυτή την εβδομάδα, δοκιμάστε να σπάσετε τα γεύματά σας σε ακόμα μικρότερα γεύματα και να τρώτε κάθε 2-3 ώρες για να διατηρήσετε την ενέργεια σας και να αποφύγετε την πείνα. Τέλος προσπαθήστε να καταναλώνετε πρόχειρο φαγητό όσο το δυνατόν λιγότερες φορές.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: