Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Φαλάφελ! Η αραβική λιχουδιά που θα αντικαταστήσει το κρέας...


Η αραβική λιχουδιά που θα αντικαταστήσει το κρέας... Τραγανοί κεφτέδες από ρεβύθι και μπόλικο μαϊντανό! Μήπως να τα δοκιμάσεις;
Επειδή θα τα λατρέψεις, είμαι σίγουρος πως θα είναι το μυστικό πιάτο σου για την Καθαρά Δευτέρα.
Συστατικά
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
400 γρ. φασόλια μουλιασμένα και στραγγισμένα
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ζέστανε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι εμ το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Φρόντισε να μην καεί...
2
Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη) και τα μπαχαρικά σου, λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί με πιρούνι
3
Πρόσθεσε το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Στο τέλος ρίξε στα ρεβύθια το αυγό και πλάσε το μείγμα με τα χέρια
4
Με αυτό θα μπορέσεις να πλάσεις 6 στρογγυλά κεφτεδάκια. Αν θέλεις να ψηθούν πιο γρήγορα πίεσέ τα να γίνουν πιο λεπτά
5
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τα φαλάφελ σε μέτρια φωτιά, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
6
Σέρβιρε ζεστά ή κρύα με κάποιο ντιπ, με κους κους ή σε αραβική πίτα με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: