Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το «ελιξίριο της νεότητας» μπορεί σύντομα να αποτελεί πραγματικότητα


Το «ελιξίριο της νεότητας» μπορεί σύντομα να αποτελεί πραγματικότητα, καθώς σε μια εκπληκτική σειρά πειραμάτων, Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να γιατρέψουν υπερήλικα
κύτταρα παιδιών γερασμένων πριν την ώρα τους. Τα κύτταρα, που έγιναν καλά χάρη στο «φάρμακο της μακροζωίας», τη ραπαμυκίνη, έζησαν επίσης περισσότερο από το φυσιολογικό.

Σε προγενέστερα πειράματα σε ζώα έχει διαπιστωθεί πως η ραπαμυκίνη μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο επιβίωσης έως 38% - δηλαδή κατά περισσότερο από μία δεκαετία.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως το εύρημά τους θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Προγηρίας Χάτσινσον-Γκίλφορντ. Το σύνδρομο αυτό είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, κατά την οποία τα παιδιά μεγαλώνουν με ρυθμό οκταπλάσιο από τον φυσιολογικό, πεθαίνοντας τελικά εξαιτίας του «γήρατος» σε ηλικία 12 ετών κατά μέσον όρο.

Τα πειράματα

Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιδράσεις του φαρμάκου σε δερματικά κύτταρα που ελήφθησαν από τρία παιδιά με προγηρία. Η νόσος προκαλεί συσσώρευση μιας μεταλλαγμένης πρωτεΐνης, της προγηρίνης, στο εσωτερικό όλων των κυττάρων του σώματος, με συνέπεια την ταχεία γήρανση και τελικά τον θάνατό τους.

Η έκθεση των κυττάρων στην ραπαμυκίνη είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η προγηρίνη από το εσωτερικό τους και να αντιστραφεί το πρόωρα γήρας τους, και έτσι να ξαναγίνουν υγιή. Επιπλέον, τα υγιή κύτταρα έζησαν περισσότερο, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine».

Στη μελέτη συμμετείχαν και ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι προγραμματίζουν να δοκιμάσουν το φάρμακο ή κάποιο αντίστοιχό του σε παιδιά με προγηρία.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: